Omleta sanatoasa
Omleta sanatoasa si gustoasa in acelasi timp are de toate. Aceasta este o reteta pentru omleta cu umplutura de branza, sunca si cartofi prajiti. In plus, nu are atat de multe calorii pe cat crezi, iar daca o mananci dimineata iti va da energie pentru intreaga zi.
Ingrediente
2 oua mari
2 albusuri mari de ou
Sunca de curcan
1 lingura patrunjel tocat
¼ lingurita sare
2 linguri ulei
1 lingura ceapa tocata marunt
1 cartof mic taiat cubulete
30 de grame de branza cheddar razuita
1 lingurita de unt
2 linguri de smantana (optional)
Cum se prepara
Intr-un bol, amesteca ouale, albusurile, sunca de curcan, patrunjelul tocat si sarea.
Intr-o tigaie neaderenta, pune la incins o lingurita de ulei, la foc mediu. Adauga ceapa si lasa-o pe foc pentru 2-3 minute. Adauga restul cantitatii de ulei, cubuletele de cartof si lasa totul pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand cartofii incep sa se rumeneasca. Pune apoi tot amestecul preparat in tigaie pe o farfurie.
Acum, pune untul in tigaie si lasa-l la temperatura medie pana cand este suficient de fierbinte incat atunci cand pui o picatura de apa, aceasta sfaraie. Toarna amestecul de oua, care se va intari imediat spre margini. Inclina tigaia in toate partile pentru ca ouale sa se gateasca uniform. Lasa totul pe foc pana cand omleta nu mai este lichida.
In mijlocul omletei pune amestecul de ceapa. Deasupra presara 2 linguri de branza cheddar. Impacheteaza omleta in doua, astfel incat umpltura sa ramana in mijloc. Presara deasura inca 2 linguri de branza si pune omleta pe farfurie. Se poate servi cu salata verde sau smantana.
Omleta cu sparanghel
Ompleta cu sparanghel este ideala pentru un mic dejun satios si sanatos. Aceasta reteta se prepara foarte usor si doar cateva ingrediente. Sparanghelul este ingredientul care transforma banala omleta intr-un preparat cu totul special.
Ingrediente
Pentru umplutura
450 de grame de sparanghel
100 de grame de granza
Piper negru macinat
Pentru omleta
8 oua
½ cana apa
½ lingurita sare
4 lingurite de unt
Patrunjel verde pentru decor
Cum se prepara
Umplutura: Intr-o cratita cu apa clocotita, pune sparanghelul curatat si lasa-l sa fiarba pana cand devine moale. Scurge apa din cratita si clateste sparanghelul sub un jet de apa rece, pentru a opri gatirea. Presara peste sparanghel branza si piper.
Omleta: Intr-un bol, bate ouale cu putina apa si sare. Imparte compozitia in patru portii egale si toarna pe rand, cate o parte intr-o tigaie in care ai pus inainte la topit cate 1 lingurita de unt. Repeta operatiunea pentru a face patru omlete. Pe fiecare omleta pune o patrime din cantitatea de branza, o patrime din bucatile de sparanghel, impatureste omleta in doua si aseaza-o pe farfurie.
Pentru a face o varianta mai dietetica a acestei omlete, se pot inlocui 4 oua intregi cu 8 albusuri de ou.