Feluri principale

#omleta sanatoasa #omleta cu sparanghel #retete omleta #omleta

Cum sa prepari cea mai buna omleta! Doua retete savuroase pe care sa le incerci

 

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si de aceea trebuie tratat cu seriozitate. Alege sa mananci dimineata ceva satios si sanatos, care sa iti tina de foame pentru mult timp si sa iti dea energie pentru toata ziua. Iata doua retete delicioase de omleta pentru micul dejun.

Omleta sanatoasa

Omleta sanatoasa si gustoasa in acelasi timp are de toate. Aceasta este o reteta pentru omleta cu umplutura de branza, sunca si cartofi prajiti. In plus, nu are atat de multe calorii pe cat crezi, iar daca o mananci dimineata iti va da energie pentru intreaga zi.

 

Ingrediente

2 oua mari

2 albusuri mari de ou

Sunca de curcan

1 lingura patrunjel tocat

¼ lingurita sare

2 linguri ulei

1 lingura ceapa tocata marunt

1 cartof mic taiat cubulete

30 de grame de branza cheddar razuita

1 lingurita de unt

2 linguri de smantana (optional)

 

Cum se prepara

Intr-un bol, amesteca ouale, albusurile, sunca de curcan, patrunjelul tocat si sarea.

Intr-o tigaie neaderenta, pune la incins o lingurita de ulei, la foc mediu. Adauga ceapa si lasa-o pe foc pentru 2-3 minute. Adauga restul cantitatii de ulei, cubuletele de cartof si lasa totul pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand cartofii incep sa se rumeneasca. Pune apoi tot amestecul preparat in tigaie pe o farfurie.

Acum, pune untul in tigaie si lasa-l la temperatura medie pana cand este suficient de fierbinte incat atunci cand pui o picatura de apa, aceasta sfaraie. Toarna amestecul de oua, care se va intari imediat spre margini. Inclina tigaia in toate partile pentru ca ouale sa se gateasca uniform. Lasa totul pe foc pana cand omleta nu mai este lichida.

In mijlocul omletei pune amestecul de ceapa. Deasupra presara 2 linguri de branza cheddar. Impacheteaza omleta in doua, astfel incat umpltura sa ramana in mijloc. Presara deasura inca 2 linguri de branza si pune omleta pe farfurie. Se poate servi cu salata verde sau smantana.

 

Omleta cu sparanghel

Ompleta cu sparanghel este ideala pentru un mic dejun satios si sanatos. Aceasta reteta se prepara foarte usor si doar cateva ingrediente. Sparanghelul este ingredientul care transforma banala omleta intr-un preparat cu totul special.

 

Ingrediente

Pentru umplutura

450 de grame de sparanghel

100 de grame de granza

Piper negru macinat

Pentru omleta

8 oua

½ cana apa

½ lingurita sare

4 lingurite de unt

Patrunjel verde pentru decor

 

Cum se prepara

Umplutura: Intr-o cratita cu apa clocotita, pune sparanghelul curatat si lasa-l sa fiarba pana cand devine moale. Scurge apa din cratita si clateste sparanghelul sub un jet de apa rece, pentru a opri gatirea. Presara peste sparanghel branza si piper.

Omleta: Intr-un bol, bate ouale cu putina apa si sare. Imparte compozitia in patru portii egale si toarna pe rand, cate o parte intr-o tigaie in care ai pus inainte la topit cate 1 lingurita de unt. Repeta operatiunea pentru a face patru omlete. Pe fiecare omleta pune o patrime din cantitatea de branza, o patrime din bucatile de sparanghel, impatureste omleta in doua si aseaza-o pe farfurie.

Pentru a face o varianta mai dietetica a acestei omlete, se pot inlocui 4 oua intregi cu 8 albusuri de ou.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare