Ingrediente pentru telina pane
- 1 telina mare
- 1 ou
- 10 linguri faina
- 10 linguri pesmet
- 1 pahar maioneza
- 2 castraveti acri
- marar proaspat, tocat
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Cum se prepara telina pane
Curata telina de coaja si pune-o la fiert in apa cu sare. Cand se inmoaie scurge-o si tai-o felii de aproximativ 1 cm grosime.
Intr-o farfurie intinsa pune un pumn de faina. Separat, intr-o alta farfurie adauga pesmetul.
Intr-o farfurie bate oul bine si adauga doua linguri de faina.
Da feliile de telina prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Prajeste-le apoi in ulei incins.
Intre timp prepara sosul din maioneza. Intr-un castron pune maioneza, mararul si castravetii tocati foarte marunt. Poti adauga si doi catei de usturoi, pisati foarte bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cum se serveste telina pane
Serveste telina calda, alaturi de sosul de maioneza.