Feluri principale

# varza a la cluj #reteta #varza

Cum sa prepari cea mai delicioasa varza a la Cluj

Asa cum ii spune si numele, varza a la Cluj este un fel de mancare ce isi are originile in Ardeal. Cu timpul a inceput sa castige teren in mai toate casele din Romania, devenind un fel apreciat peste tot. Nici nu este de mirare, avand in vedere ca este nu doar satios, ci si gustos. Daca vrei si tu sa te bucuri de acest preparat nu este nevoie sa cauti lista firmelor din Cluj ca sa gasesti un restaurant unde se serveste o varza a la Cluj delicioasa. O poti face acasa, rapid.

Ingrediente

  • 500 g carne tocata (de preferat amestec din carne de porc si de vita)
  • 150 g orez
  • 100 ml bulion de rosii
  • 100 g smantana
  • 2 cepe albe de marime medie
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper (proaspat macinat, de preferat)
  • 2 verze murate de marime medie tocate marunt

Mod de preparare

Fierbi orezul dupa ce l-ai spalat cu apa suficienta si un praf de sare. Cureti si speli bine ceapa. Apoi o toci marunt si o calesti in uleiul incins pana devine sticloasa. Pui apoi carnea tocata, sarea si piperul. Amesteci din cand in cand ca sa nu se lipeasca de vasul in care o gatesti.

Cand s-a rumenit carnea, iei o tava potrivit de mare si pui un strat de varza tocata, un strat de orez fiert si apoi unul de carne tocata. Repeti procedura pana cand cand termini toata compozitia.

La final pui bulionul si dai tava la cuptorul incins pentru 30 de minute. Cand este gata, scoti varza a la Cluj din cuptor si pui smantana intinzand-o cu o lingura ca sa acopere uniform preparatul. Mai dai la cuptor nu mai mult de 10 minute.

Se serveste calda, cu mamaliga sau paine, dupa cum doresti. Poti sa ai alaturi si un pahar de visinata sau un vin rosu sec.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.