Feluri principale

#linte cu pui #mancare linte #retete linte # retete pui #linte

Cum sa prepari cea mai gustoasa mancare de linte cu pui

Nu stii ce mancare sa mai prepari? Iti recomandam o reteta sanatoasa de linte cu piept de pui. Se prepara rapid si va fi apreciata pana si de catre cei mai mofturosi meseni.

Ingrediente pentru mancarea de linte cu pui

  • 250 gr linte uscata
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mare, alba
  • 1 cutie rosii, taiate cubulete
  • 1 morcov
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 legaturi marar
  • 4 linguri ulei de masline

Pentru condiment:

  • 2 lingurite coriandru boabe
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa turmenic
  • 3 lingurite cu varf boia dulce
  • 1/2 lingurita chili pudra
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 piper lung
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra

Cum se prepara mancarea de linte cu pui

Adauga toate ingredientele pentru condiment in rasnita si macina-le bine. Din amestecul rezultat va trebui sa folosesti doar o lingura de condiment. Depoziteaza restul pentru alte retete.

In robotul de bucatarie adauga ceapa si morcovul si mixeaza bine pana cand cele doua sunt tocate fin.

Adauga ingredientele intr-o oala, impreuna cu uleiul si caleste-le pana cand incep sa se inmoaie. Adauga apoi puiul taiat cubulete si usturoiul pisat marunt.

Amesteca totul foarte bine, poi adauga lintea bine spalata si completeaza cu patru cani de apa. Cand incepe sa clocoteasca adauga condimentul preparat si o lingurita de sare si lasa totul sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand mancarea este aproape gata asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga conserva de rosii. Lasa totul sa mai fiarba timp de 5 minute apoi adauga mararul tocat marunt si stinge focul.

Cum se serveste mancarea de linte cu pui

Serveste mancarea de linte cu pui calda, alaturi de o salata de sezon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare