Cel mai bun rasfat in timpul verii sunt dovleceii pane. Aceste delicatese se prepara foarte usor si sunt si foarte gustosi. Daca esti in cautarea retetei perfecte avem noi una pentru tine.
Ingrediente pentru dovleceii pane
- 2 dovlecei
- 2 oua
- 2 linguri lapte
- 10 linguri de faina
- boia dulce (sau iute, dupa preferinte)
- nucoara
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Cum se prepara dovleceii pane
Spala bine dovleceii si curata-i de coaja. Taie-i apoi rondele, de aproximativ jumatate de centimetru grosime.
Intr-o farfurie intinsa adauga faina.
Intr-o farfurie adanca adauga ouale si laptele si bate-le bine pana la omogenizare. Asezoneaza dupa gust cu sare, piper, boia si nucsoara.
Tavaleste feliile de dovlecei prin faina, apoi prin ou. Trece din nou dovleceii prin faina iar in final mai da-i o data prin ou.
Prajeste dovleceii intr-o tigaie incapatoare, in care ai adaugat ulei bine incins. Lasa-i sa se rumeneasca pe ambele parti si scoate-i pe prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.
Sursa foto: bucataras.ro