Feluri principale

#mici 1 decembrie #retete mici #retete 1 decembrie #mici

Cum sa prepari cei mai buni mici pentru gratarul de 1 Decembrie

Pasta originala de mici este realizata din amestec de carne de vita si oaie, insa romanii i-au adaugat carne de porc si condimente "neaose".

Ingrediente pentru mici

  • 1 kg fleica de porc
  • 1 kg muschi de vita
  • 800 g slanina
  • 1 capatana usturoi
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 3 lingurite boia dulce
  • 3 lingurite bicarbonat
  • 350 ml supa de oase
  • 350 ml apa minerala
  • sare
  • piper

Cum se prepara micii

Toaca la masina de tocat carnea si slanina, eventual chiar trece-o de doua ori prin sita. Zdrobeste usturoiul si freaca-l cu o lingurita de sare si cu boiaua, adauga cimbrul, bicarbonatul, boiaua, sarea si piperul. Amesteca totul cu carnea si incepe sa framanti bine, apoi integreaza in carne supa si apa minerala. Acopera vasul si lasa-l la rece pana a doua zi cand, inainte sa formezi micii, e bine sa o gusti ca sa verifici daca nu mai are nevoie de condimente.

Sursa foto: lapache.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului