Feluri principale

#retete drob #drob de miel #masa de paste #retete paste

Cum sa prepari cel mai bun drob pentru masa de Paste

Drobul de miel este cel mai apreciat preparat pe masa de Paste. Acesta nu trebuie sa-ti lipseasca din frigider sub niciun chip in aceasta perioada. Iata o reteta de drob de miel pe care o va apreciata de intreaga familie.

Ingrediente pentru drobul de miel

  • 1 kg organe de miel (ficat, plamani, inima, rinichi, splina)
  • 1 prapur de miel
  • 6 legaturi de ceapa verde
  • 4 legaturi de usturoi verde
  • 5 oua
  • 3 legaturi de patrunjel
  • 3 legaturi de marar
  • 4 foi de dafin
  • piper boabe
  • ienibahar
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • putin ulei de masline

Cum se prepara drobul de miel

Organele de miel se pun la fiert in apa cu sare, cu foile de dafi, cateva boabe de ienibahar si boabele de piper. Cand acestea sunt fierte, se scot intr-un castron si se lasa la racit.

Intre timp se spala verdeturile. Se toaca ceapa si usturoiul in bucati de aproximativ 2 cm lungime si se pun la calit intr-o tigaie cu ulei de masline, pana se inmoaie. Se stinge focul si se pune peste acestea verdeata (mararul si patrunjelul) taiata grosolan.

Taie organele cuburi potrivite si da-le prin masina de tocat, impreuna cu verdeata. Cand ai terminat de tocat toate organele si toata verdeata, muta compozitia intr-un castron incapator si adauga peste ouala crude. Ameste bine, pana la omogenizare si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Tapeteaza o tava cu ulei si pesmet. Adauga praporul in tava si apoi umplutura pentru drob. Daca prapurul nu este suficient de mare pentru a acoperi drobul si la suprafata, tapeteaza-l cu un strat fin de pesmet.

Coace drobul la cuptorul princalzit la 180oC, pana este bine patruns, iar la suprafata devine crocant si auriu.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.