Feluri principale

#risotto cu castane #risotto #risotto cu dovleac #retete risotto

Cum sa prepari cel mai bun risotto cu castane si dovleac

Este sezonul castanelor si al dovleacului! Profita din plin de faptul ca dovlecii si castanele se gasesc la tot pasul si sunt pline de vitamine si minerale necesare organismului si prepara mancaruri savuroase. Iata cat de usor poti prepara un roisotto cu dovleac si castane.

Ingrediente pentru risotto cu castane si dovleac

  • 200 g castane coapte
  • 200 g dovleac
  • 250 g orez pentru risotto
  • 150 ml vin alb sec
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingurita sofran
  • 1 lingurita de cimbru proaspat
  • 4 cani supa de pui
  • 100 g parmezan ras
  • sare
  • piper

Cum se prepara risotto cu castane si dovleac

Curata castanele de coaja si taie-le cubulete mici. Taie si dovleacul cubulete, cat de marunt poti.

Intr-o oala adauga jumatate din cantitatea de unt si uleiul de masline si caleste ceapa, impreuna cu dovleacul. Cand ceapa incepe sa se inmoaie aduga si castanele si continua sa amesteci timp de inca un minut.

Adauga apoi orezul si caleste totul impreuna timp de doua minute, apoi stinge cu vin. Incorporeaza sofranul si supa de pui si da focul la minim. Lasa totul sa fiarba timp de 20 de miute sau pana cand orezul se inmoaie. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Cand totul este aproape gata, adauga cinbrul si mai lasa pe foc timp de un minut.

Cand preparatul este gata, stinge focul si adauga untul si parmezanul si amesteca bine.

Cum se serveste risotto cu castane si dovleac

Serveste risotto cu castane si dovleac alaturi de un pahar cu de vin alb sec.

Sursa foto: 350sav.fotomaps.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului