Chitelute din morcovi si carofi
Ingrediente:
- doua oua mari,
- sare
- piper,
- 450 gr morcovi,
- 450 grame cartofi,
- doua cepe medii,
- 60 grame pesmet,
- 120 grame ulei de masline.
Mod de preparare:
Intr-un bol mare amesteca ouale, o lingurita de sare si 1/4 lingurita piper. Da pe razatoarea mare sau proceseaza in procesorul alimentar cu disc mare morcovii, cartofii si ceapa si aduga-le in bolul cu ouale si omogenizeaza bine compozitia. Adauga si pesmetul si amesteca foarte bine. Portioneaza chiftelutele si tavaleste-le prin pesmet. Intr-o tigaie, incinge 2 linguri de ulei si pune chiftelutele la prajit, rumenindu-le bine pe ambele parti. Adauga ulei in tigaie si prajeste si al doilea rand de chiftelute. Vor iesi aproximativ 25 de chiftelute care se pot servi calde sau reci, ca garnitura, alaturi de o salata.
Chiftelute din sfecla si cartofi
Ingrediente:
- doua oua mari,
- sare,
- piper,
- 450 grame sfecla decojita,
- 450 grame cartofi curatati,
- doua cepe medii curatate,
- 180 grame pesmet,
- 120 grame ulei de masline.
Mod de preparare:
Intr-un bol mare bate ouale cu o lingurita de sare si 1/4 lingurita de piper. Da pe razatoarea mare sau proceseaza in procesorul alimentar cu disc mare sfecla, cartofii si ceapa si adauga-le peste oua, omogenizand foarte bine compozitia. Adauga si pesmetul si amesteca foarte bine. Portioneaza chitelutele si tavaleste-le prin pesmet. Incinge doua linguri de ulei intr-o tigaie si pune chitelutele la prajit, rumenindu-le foarte bine pe ambele parti. Adauga ulei in tigaie si prajeste si al doilea rand de schiftelute. Vei obtine aproximativ 20 de chiftelute care se pot servi ca garnitura, reci sau calde, alaturi de o salata.
Chiftelute de dovlecei cu cartofi
Ingrediente:
- doua oua mari,
- sare,
- piper,
- 450 grame dovlecei,
- 450 grame cartofi curatati,
- doua cepe medii curatate,
- 300 grame pesmet,
- 180 grame frunze de patrunjel tocate fin,
- doua lingurite de cimbru,
- 60 grame ulei de masline.
Mod de preparare:
Intr-un bol mare bate ouale cu o lingurita de sare si 1/4 lingurita de piper. Da pe razatoarea mare sau proceseaza in procesorul alimentar cu disc mare dovleceii si pune-i intr-un vas separat, adauga peste ei 1/2 lingurita de sare si lasa-i sa stea 10 minute, dupa care scurge-i si stoarce-i foarte bine pentru a indeparta toata zeama. Adauga-i acum peste oua si omogenizeaza compozitia.
Rade cartofii si ceapa si adauga-le in bolul cu dovleceii si ouale si omogenizeaza. Adauga patrunjelul, cimbru si pesmetul si amesteca foarte bine. Incinge doua linguri de ulei intr-o tigaie si prajeste chiftelutele pana se rumenesc foarte bine pe ambele parti. Adauga ulei in tigaie si prajeste si al doilea rand de schiftelute. Vei obtine aproximativ 24 de chiftelute care se pot servi reci sau calde, ca garnitura, alaturi de o salata.