Feluri principale

#retete coaste # preparare coaste #coaste la gratar #coaste

Cum sa prepari cele mai bune coaste la gratar! Doua retete pe care le vei adora

Coastele la gratar sunt preferatele oamenilor care adora mancarea aromata si plina de savoare. Iata doua retete care ate vor face sa gatesti mereu cu placere si sa te bucuri de rezultat:

Coaste marinate in stil Country Coreean

Reteta este pentru aproximativ opt portii si este realizata rapid, in aproximativ 20 de minute dupa ce sunt luate de la marinat.

Ingrediente necesare:

  • Sos soia
  • Vin de orez
  • 2 linguri de pasta de ardei coreean
  • 1 lingura de seminte de susan prajite
  • O ceapa medie taiata
  • 2 bucati de usturoi pisate
  • 2 bucati ceapa verde taiate
  • 12 bucati de coaste stil Country
  • Zahar brun

Cum se prepara coastele in stil Country Coreean:

Intr-un bol mare se amesteca sosul de soia, vinul de orez, zaharul brun si pasta de ardei. Se amesteca si cu semintele de soia, ceapa, ceapa vedere si usturoi.

Apoi se adauga coastele, se pune capac si se lasa minim 2 ore sau chiar peste noapte la frigider.

Cand se coc, se incalzeste cuptorul la temperatura medie spre mare si se intorc repetat, cate minim 5 minute pe fiecare parte.

BBQ cu coaste cu Bourbon si piersica

Aceasta reteta este pentru opt persoane aproximativ si este realizata intr-o ora.

Ingrediente:

  • Piure de rosii
  • Otet de vin rosu
  • Melasa
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 linguri de mustar Dijon
  • 1 lingura de sos Worcestershire
  • Jumatate de lingura Chimion pisat
  • 1 piersica taiata
  • O jumatate de ceapa medie
  • 1 bucata de usturoi taiat subtire
  • Bacon afumat taiat subtire
  • 3 linguri de bourbon
  • 2 siruri de coaste
  • Sare si piper

Cum se prepara coastele cu Bourbon si piersica:

Intr-o cratita mica se combina piureul de rosii cu otetul, mesala, zaharul brun, mustarul sosul Worcestershire, apoi se adauga piersica, ceapa, usturoi si bacon. Se tine pe foc pana cand se reduce totul la o patrime si dureaza aproximativ 15 sau 20 de minute.

Se ia de pe foc si se pune in blender pana cand ajunge la o consistenta de piure si se adauga bourbonul. Totul se pune apoi intr-un vas separat, pastrat pentru mai tarziu.

Grill-ul se incalzeste la nivel mediu. Se pun coastele date prin sare si piper, apoi prin sos(jumatate din cantitate) si sunt lasate acoperite la cuptor aproximativ 15 minute.

Se intorc coastele si se coc inca 10 minute. Apoi se ia capacul, se creste temperatura de la mediu la tare, apoi se pune sosul ramas si se intorc de pe o parte pe alta constant.

Se scot din cuptor si se taie. Se mai pune sos ramas peste ele si se lasa aproximativ 5 sau 6 minute pentru a se raci si apoi se pun in farfurii si se servesc. Daca a mai ramas inca sos se ia un alt vas si se pune pe masa pentru a se putea asezona chiar si mai mult.

Surse foto: goodhousekeeping.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.