Ingrediente pentru ouale Benedict
- 12 fire de sparanghel
- 4 oua
- 1 lingurita otet de vin alb
- 1 lingurita sare
- 2 croissante mari, taiate pe jumatate
- 4 felii de bacon
- 250g parmezan ras
- 120g sos hollandaise
Cum se prepara ouale Benedict
Prepara sparanglelul la aburi pana cand este moale.
Intr-o oala pentru sosuri, mare, adauga apa insa ai grija ca nivelul acesteia sa nu depaseasca 7-8 cm de in inaltime. Adu apa la puntul de fierbere si apoi da focul la minim. Adauga sarea si amesteca bine pana se topeste. Adauga cate un ou, foarte usor pentru a nu se sparge. Lasa oul sa fiarba pana cand albusul este bine facut, insa galbenusul este inca moale, aproximativ trei minute. Cu ajutorul unei spatule scoate ouale din apa.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adauga jumatatile de croissant. Peste acestea adauga ouale posate, o felie de bacon, sparanghelul si branza. Adauga totul la cuptorul incins la 200 de grade pana cand branza se topeste.
Cum se servesc ouale Benedict
Scoate-le din cuptor, asaza-le pe platou si adauga sosul peste acestea. Serveste-le imediat!
Sursa foto: seriouseats.com