Feluri principale

#retete ziua indragostitilor #ziua indragostitilor #oua benedict

Cum sa prepari cele mai bune oua Benedict pentru Ziua Indragostitilor

Ouale Benedict sunt un adevarat rasfat, fiind ideale pentru o cina romantica sau chiar pentru un mic dejun la pat, de Ziua Indragostitilor. Iata cum poti prepara cele mai bune oua Benedict.

Ingrediente pentru ouale Benedict

  • 12 fire de sparanghel
  • 4 oua
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • 1 lingurita sare
  • 2 croissante mari, taiate pe jumatate
  • 4 felii de bacon
  • 250g parmezan ras
  • 120g sos hollandaise

Cum se prepara ouale Benedict

Prepara sparanglelul la aburi pana cand este moale.

Intr-o oala pentru sosuri, mare, adauga apa insa ai grija ca nivelul acesteia sa nu depaseasca 7-8 cm de in inaltime. Adu apa la puntul de fierbere si apoi da focul la minim. Adauga sarea si amesteca bine pana se topeste. Adauga cate un ou, foarte usor pentru a nu se sparge. Lasa oul sa fiarba pana cand albusul este bine facut, insa galbenusul este inca moale, aproximativ trei minute. Cu ajutorul unei spatule scoate ouale din apa.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adauga jumatatile de croissant. Peste acestea adauga ouale posate, o felie de bacon, sparanghelul si branza. Adauga totul la cuptorul incins la 200 de grade pana cand branza se topeste.

Cum se servesc ouale Benedict

Scoate-le din cuptor, asaza-le pe platou si adauga sosul peste acestea. Serveste-le imediat!

Sursa foto: seriouseats.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.