Feluri principale

#pulpe pui coapte #pulpe pui cu vin # retete pui # pulpe pui

Cum sa prepari cele mai bune pulpe de pui la cuptor

Nu stii ce sa mai gatesti? Incearca o reteta delicioasa de pulpe de pui, coapte in vin cu ierburi aromatice. Se prepara rapid si vei dori sa o prepari iar si iar.

Ingrediente pentru pulpele de pui la cuptor

  • 8 pulpe de pui superioare
  • 2 linguri unt
  • 2-3 catei de usturoi bine pisisati
  • 250 ml vin alb
  • 50ml smantana pentru gatit
  • o mana ierburi aromatice proaspete (cimbru, rozmarin, salvie, busuioc, patrunjel)
  • sare
  • piper

Cum se prepara pulpele de pui la cuptor

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Asezoneaza puiul cu sare, dupa gust.

Intr-o tigaie pune untul la topit si prajeste carnea pana prinde o crusta aurie. Cand este gata, scoate carnea din tigaie, lasand grasimea ramasa in aceasta. Adauga apoi usturoiul in tigaie si caleste-l cateva secunde, apoi adauga ierburile aromatice, vinul si smantana. Adu totul al punctul de fierbere si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Pune puiul intr-un vas de yena si toarna sosul peste acesta. Coace puiul timp de 15-20 de minute.

Cum se servesc pulpele de pui la cuptor

Serveste pulpele de pui alaturi de un piure de cartofi si un pahar de vin alb.

Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete