Feluri principale

# vinete pane # retete vinete #vinete

Cum sa prepari cele mai bune vinete pane

Vinetele pane sunt excelente cand nu ai chef sa petreci mult timp in bucatarie, gatind si vrei sa mananci ceva savuros. Acestea se prepara foarte usor si sunt absolut delicioase.

Ingrediente pentru vinetele pane

  • 2 vinete
  • 3 oua
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • faina
  • nucsoara
  • boia dulce sau iute (ori combinata, in functie de preferinte)
  • ulei pentru prajit

Cum se prepara vinetele pane

Spala vinetele bine si taie-le felii rotunde de aproximativ un cm grosime. Presara sare peste ele si lasa-le intr-un castron timp de o ora sau doua. Stoarce-le apoi cu ajutorul mainii, foarte bine.

Intr-un castron adauga pesmetul si condimentele si amesteca bine.

Intr-o farfurie adanca adauga ouale si bate-le bine. Asezoneaza cu sare si piper.

Intr-o alta farfurie adauga faina.

Trece fiecare felie de vanata prin faina, apoi prin oua, din nou prin faina, iar prin ou iar la final prin pesmet. Prajeste-le in baie de ulei.

Serveste vinetele calde, ca garnitura alaturi de o friptura.

 

Sursa foto: bucataras.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.