Feluri principale

#retete cina #retete post #broccoli #retete paste #paste #retete vegetariene

Cum sa prepari cele mai gustoase paste rigatoni cu broccoli

Pastele rigatoni cu broccoli sunt perfecte pentru o cina usoara si rapida si pot fi reteta perfecta pentru cei care tin post. Tot ce trebuie sa faci este sa inlocuiesti untul cu uei de masline si parmezanul cu branza tofu.

Ingrediente pentru pastele rigatoni cu broccoli

  • 8 linguri unt (sau ulei de masline)
  • 4 catei de usturoi, pisati
  • 450 grame broccoli
  • 1 cana supa de legume
  • 1 cana busuioc proaspat
  • 450 grame paste rigatoni
  • 200 grame parmezan ras (sau tofu)
  • sare
  • piper

Cum se prepara pastele rigatoni cu broccoli

Fierbe pastele conform instructiunilor de pe abalaj, in apa cu sare. Cand sunt gata, scuge-le bine de apa si pune-le intr-un castron.

Inte timp, intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul si untul. Adauga usturoiul si broccoli taiat bucatele, si caleste-le impreuna timp de 2-3 minute. Adauga apoi supa si lasa sa fiarba pana cand broccoli este fiert al dente. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Toarna pastele in tigaie peste broccoli si amesteca bine, pana cand pastele absorb toata zeama ramasa. Stinge focul si pune pastele intr-un castron. Presara parmezanul deasupra si lasa pastele acoperite, timp de 1 minut pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

Cum se servesc pastele rigatoni cu broccoli

Serveste pastele calde, alaturi de bruschete cu usturoi.

Sursa foto: allthatsplatters.blogspot.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.