Feluri principale

#preparare mamaliga #mamaliga

Cum se prepara corect mamaliga

Mamaliga este unul dintre preparatele preferate ale romanilor. Este un produs traditional, foarte apreciat si de straini.

Foarte multe gospodine nu reusesc insa sa prepare corect mamaliga. De multe ori, aceasta capata un aspect inestetic si o compozitie neomogena.

Cum se prepara corect:

Foloseste un tuci si pune in el apa rece si sare. Presara deasupra apei putin malai si amesteca. Lasa apa sa fiarba la foc mic timp de 5 minute, apoi adauga mai mult malai. Atentie, malaiul se adauga treptat, aceasta fiind si cea mai importanta etapa. Toarna malai cu o mana si cu cealalta amesteca. Cand mamaliga capat o consistenta omogena, da focul mai mic si punea deasupra ei un capac de sticla. Dupa 5 minute opreste focul si rastoarna mamaliga pe un blat din lemn.

Pentru ca mamaliga sa iasa buna este indicat sa folosesti un malai natural, de o calitate superioara. De asemenea, mamaliga nu trebuie fiarta pana afuma doarece poate emana substante toxice, precum acrilamida.

 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.