Curcanul cu ierburi la gratar este usor de gatit si foarte gustos. Totodata, este un preparat ideal pentru mesele mari in familie. Se serveste cu diverse garnituri de legume si sosuri.
Ingrediente pentru curcanul cu ierburi la gratar
- 2 piepti de curcan taiati pe jumatate
- 2 catei de usturoi
- 2 legaturi de patrunjel
- rozmarin proaspat
- cimbru proaspat
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
Cum se prepara curcanul cu ierburi la gratar
Taie pieptul de curcan in parti mai mici. Lasa timp de o ora la temperatura camerei. Amesteca intr-un blender usturoiul cu patrunjelul, rozmarinul, cimbrul si uleiul de masline.
Asezoneaza cu sare si piper. Toarna sosul peste curcan si amesteca bine. Incinge gratarul si unge cu ulei de masline. Asaza curcanul pe gratar si lasa pe foc timp de 30 de minute pe fiecare parte.
Transfera apoi curcanul pe un platou, acopera-l cu folie de aluminiu si lasa-l ca atare timp de 15 minute.
Cum se serveste curcanul cu ierburi la gratar
Curcanul cu ierburi la gratar se serveste cu diverse granituri de legume.
Sursa foto: foodnetwork.com