Daca vrei sa pregatesti un mare curcan pentru masa de sarbatori , incearca o reteta de curcan glazurat. Foloseste sirop de artar pentru o aroma deosebita.
Ingrediente pentru curcan glazurat
- 1 curcan proaspat, intreg
- 1 ceapa
- 3-4 linguri unt nesarat, topit
- 2 cani supa de pui
- ¼ cana sirop de artar
- sare, piper
Cum se prepara curcanul glazurat
Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Spala bine curcanul. Apoi pune sare si piper atat inauntrul lui, cat si afara. Pune apoi in curcan ceapa, inchide cavitatea cu o scobitoare. Aseaza curcanul pe o tava, cu pieptul in sus si unge-l cu jumatate din cantitatea de unt topit.
Toarna ½ cana din supa de pui in tava. Lasa curcanul in cuptor cam 3 ore, pana cand carnea inregistreaza o temperatura de 100 grade Celsius la picioare si 94 de grade la piept.
La fiecare 45 de minute, ia cu lingurita sos din tava si toarna-l peste curcan, adaugand din restul de supa de pui in tava. In ultima jumatate de ora, combina restul de unt topit cu siropul de artar si unge curcanul in timp ce se gateste.
Cum se serveste curcanul glazurat
Se serveste cald.