Ingrediente pentru curry cu naut si ulei de cocos
(pentru 4 portii)
- 1 lingura ulei de masline extra-virgin
- 1 ceapa rosie, tocata marunt
- 1 ardei gras rosu, tocat felii subtiri
- 1 lingura ghimbir proaspat, tocat marunt
- 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 conopida mica, taiata buchetele mici
- 2 lingurite pudra de chilli
- 1 lingurita pudra de coriandru
- 3 linguri pasta rosie de curry
- 420 ml lapte de cocos
- 1 lime, taiata in jumatate
- 750g naut, de la conserva
- 1 cana de mazare congelata
- sare
- piper negru, proaspat macinat
- ½ legatura de coriandru, proaspat tocat
- 1 fir de ceapa verde, tocata rondele marunte
Cum se prepara curry cu naut si ulei de cocos
Intr-un va incapatoare pune la incins uleiul de masline si adaua ceapa si ardeiul gras. Soteaza-le pana cand incepe sa se inmoaie (aproximativ 4-5 minute). Adauga apoi ghimbirul, usturoiul si mai caleste legumele timp de un minut.
Adauga apoi conopida si amesteca bine. Adauga apoi mazarea, pudra de chilli, coriandrul, pasta de curry si gateste totul amestecand bine, timp de un minut.
Adauga apoi laptele de cocos si adu totul la punctul de fierbere. Da focul la minim, acopera oala cu un capac si lasa compozitia sa fiarba timp de 8-10 minute.
Indeparteaza capacul si adauga zeama de lime. Amesteca foarte bine. Adauga apoi nautul si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa totul sa fiarba timp de un minut, maxim doua, pentru ca gusturile sa se combine.
Stinge focul si presara pe deasupra coriandrul tocat marunt si ceapa verde tocata.
Cum se serveste curry cu naut si ulei de cocos
Serveste curry cu naut si ulei de cocos ca atare sau alaturi de o garnitura de orez fiert, simplu.
Sursa foto: wellplated.com