Feluri principale

#curry cu vinete #curry cu lapte de cocos #curry #retete vegetariene # retete de vara

Curry de vinete cu lapte de cocos, o reteta asiatica perfecta pe timp de vara

Daca te-ai saturat de preparatele pe baza de carne si vrei sa te delectezi cu preparate usoare pe timp de vara, poti incerca aceasta reteta de curry de vinete cu lapte de cocos. Este simplu de preparat si iti va rasfata papilele gustative.

Ingrediente pentru curry de vinete cu lapte de cocos

  • 1 kg vinete
  • 2 rosii mari
  • 100 ml lapte de cocos
  • 4 linguri ulei extravirgin de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura ghimbir macinat
  • 1 lingura curry
  • 2 lingurite chimion boabe
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 4 catei de usturoi
  • 3 crengute de cimbru
  • ardei iute (poate fi inlocuit cu ardei bulgaresc, care nu este iute)
  • sare

Cum se prepara curry de vinete cu lapte de cocos

Spala vinetele si taie-le in cuburi mari. Toaca si usturoiul foarte marunt.

Intr-un vas pune apa la fiert si opareste rosiile. Indeparteaza-le apoi pielitele si toaca-le cuburi.

Intr-o cratita incapatoare adauga uleiul de masline ierburile aromatice si mirodeniile. Caleste-le pe toate pana incep sa emane un parfum intens. Adauga apoi vinetele si caleste totul impreuna timp de cinci minute, avand grija sa amesteci totul foarte bine.

Dauga apoi rosiile, otetul, laptele de cocos si 300 ml apa clocotita. Asezoneaza cu sare dupa gust si lasa totul sa fiarba timp de 40 de minute, la foc mic. Cratita trebuie acoperita cu un capac in tot acest timp. Nu uita ca din cand in cand sa amesteci. Inceparteaza apoi capacul si mai lasa compozitia sa fiarba timp de 10 minute.

Cum se serveste curry de vinete cu lapte de cocos

Serveste curry de vinete cu lapte de cocos rece sau caldut, alaturi de o garnitura de orez.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare