Ingrediente pentru curry de vinete cu lapte de cocos
- 1 kg vinete
- 2 rosii mari
- 100 ml lapte de cocos
- 4 linguri ulei extravirgin de masline
- 2 linguri otet balsamic
- 1 lingura ghimbir macinat
- 1 lingura curry
- 2 lingurite chimion boabe
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 4 catei de usturoi
- 3 crengute de cimbru
- ardei iute (poate fi inlocuit cu ardei bulgaresc, care nu este iute)
- sare
Cum se prepara curry de vinete cu lapte de cocos
Spala vinetele si taie-le in cuburi mari. Toaca si usturoiul foarte marunt.
Intr-un vas pune apa la fiert si opareste rosiile. Indeparteaza-le apoi pielitele si toaca-le cuburi.
Intr-o cratita incapatoare adauga uleiul de masline ierburile aromatice si mirodeniile. Caleste-le pe toate pana incep sa emane un parfum intens. Adauga apoi vinetele si caleste totul impreuna timp de cinci minute, avand grija sa amesteci totul foarte bine.
Dauga apoi rosiile, otetul, laptele de cocos si 300 ml apa clocotita. Asezoneaza cu sare dupa gust si lasa totul sa fiarba timp de 40 de minute, la foc mic. Cratita trebuie acoperita cu un capac in tot acest timp. Nu uita ca din cand in cand sa amesteci. Inceparteaza apoi capacul si mai lasa compozitia sa fiarba timp de 10 minute.
Cum se serveste curry de vinete cu lapte de cocos
Serveste curry de vinete cu lapte de cocos rece sau caldut, alaturi de o garnitura de orez.
Sursa foto: taste.com.au