Aroma si gustul mancarurilor grecesti sunt inegalabile. Daca ai pofta de o mancare savuroasa te poti inspira din multitudinea de retete pe care o ofera bucataria greceasca. Una dintre cele mai usoare, rapide si foarte delicioase mancaruri este cuscusul grecesc cu creveti.
Ingrediente pentru cuscus grecesc cu creveti:
- 1 cana de apa
- 1 sfert de cana de cuscus
- 1 sfert de lingurita de sare
- 1 jumatate de lingurita piper negru
- 3 linguri de ulei de masline
- 6 creveti decorticati
- 1 cana de struguri rosii
- 1 sfert de ceasca de masline Kalamata
- 1 jumatate de ceasca de iaurt greces
- 1 legatura de ceapa verde
Cum se prepara cuscusul grecesc cu creveti:
Fierbe apa la foc mediu si adauga cuscusul cand aceasta clocoteste. Cand este gata cuscusul, stinge focul si mai lasa cratita pe aragaz inca 5 minute sa se elimine caldura.
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mai mare si rumeneste putin crevetii cu o lingura de sare timp de 3 minute.
Adauga crevetii, ceapa, maslinele si strugurii peste cuscus si amesteca-le bine pentru a se intrepatrunde aromele.
Cum se serveste cuscusul grecesc cu creveti:
Cuscusul grecesc cu creveti se serveste cald, cu iaurt.
Sursa foto: myrecipes.com