Feluri principale

# retete peste #peste

Delicios: 3 retete cu peste, pe care trebuie sa le incerci

Pestele este o sursa de proteine complete, de calitate superioara, si de vitamina B12. Pestele gras (somon, ton, macrou, hering, sardina) contine, in plus, o cantitate importanta de acizi grasi Omega-3 si vitamina D, esentiala pentru imunitate si oase.

Tu cat peste incluzi in alimentatia ta? Din punct de vedere nutritional, avem nevoie de minim doua portii de peste pe saptamana. Un consum scazut de alimente „furnizoare“ de vitamina D impune o administrare suplimentara a acesteia –prin urmare, poti comanda Vitamina D3 forte de pe site-ul Herbagetica. Iata cateva dintre cele mai delicioase retete cu peste, pe care ai putea sa le incluzi in dieta!

Supa de legume cu somon

Portii: 6

Ai nevoie de:

●     O ceapa

●     Un bulb mic de fenicul

●     O cana de telina

●     Cativa catei de usturoi

●     Jumatate de lingurita de cimbru

●     2-3 linguri de ulei de masline

●     Jumatate de lingurita paprika afumata

●     ⅓ cana de vin alb

●     350 g cartofi noi (baby)

●     1 frunza de dafin

●     450-500 g somon fara piele

●     2 cani de lapte integral sau 1 cana de smantana

●     3 cani de stock (supa concentrata) de pui sau de peste

●     O lingurita de sare

●     Patrunjel si lamaie (pentru decor)

Mod de preparare: Taie ceapa, telina si bulbul de fenicul in cubulete si caleste-le in uleiul de masline, la foc mediu, 5 minute. Adauga usturoiul tocat fin si cimbrul si amesteca inca 2 minute, apoi, paprika afumata si vinul alb si lasa totul la foc mic.  Dupa alte 2 minute, pune stockul, sarea si frunza de dafin si lasa amestecul la foc mare. Cand incepe sa fiarba, adauga cartofii taiati felii si fierbe totul pana ce acestia pot fi patrunsi cu furculita.

In timp ce supa este pe foc, taie somonul in bucati de 5 cm si presara-l cu sare. Atunci cand cartofii sunt moi, adauga laptele si gateste la foc mic. Pune, apoi, somonul si fierbe, tot la foc mic, pentru 2 minute. Dupa ce stingi focul, somonul fierbe in continuare. Marunteste bucatile de somon cu o furculita, condimenteaza dupa preferinte si decoreaza. Supa de legume cu somon se consuma imediat.

 

Frigarui de ton

Portii: 4

Ai nevoie de:

●     500 g ton file

●     2 ardei grasi rosii mari

●     1 mango mediu

●     1 lingurita piper macinat

●     Jumatate de cana porumb dulce

●     4 fire de ceapa verde

●     2 linguri de patrunjel proaspat, tocat

●     1 ardei iute (jalapeno)

●     2 linguri de zeama de lamaie

Mod de preparare: Freaca tonul cu piper, taie-l in cubulete si infinge-l pe bete de frigarui, alternativ cu mango (cubulete) si cu bucati de ardei gras. Pune-le pe gratar sau pe grill, la foc mediu, pana ce ardeiul este patruns, iar tonul este roz la interior.

Toaca ceapa verde si ardeiul iute. Intr-un bol, combina aceste doua ingrediente cu porumbul si cu patrunjelul tocat. Adauga zeama de lamaie si amesteca. Presara peste frigarui si mananca frigaruile calde.

 

Macrou la grill, cu naut

Portii: 2

Ai nevoie de:

●     3 cepe rosii

●     2 lamai (una bio, pentru ca ai nevoie si de coaja)

●     4 bucati de macrou file

●     ulei de masline

●     1 lingurita de chimion macinat

●     jumatate de lingurita de pasta de ardei iute

●     200 g naut fiert

●     1 legatura mica de coriandru proaspat

●     1 legatura mica de menta proaspata

Mod de preparare: Curata cepele si taie-le felii. Pune-le intr-un bol si stoarce o lamaie peste ele. Rade coaja de la cealalta lamaie, inlatura partea alba a cojii ramase si taie lamaia in bucati. Adauga bucatile de lamaie si coaja rasa intr-un alt bol.

Unge fiecare bucata de macrou cu ulei de masline si asaza-le pe o hartie de copt. Amesteca putin ulei de masline cu pasta de ardei si cu chimionul si unge pestele pe partea fara piele. Presara putina sare. Gateste macroul la grill, la foc mare, pentru cateva minute.

Scurge ceapa si combin-o cu nautul, coaja de lamaie, bucatile de lamaie, ierburile aromatice si putin ulei de masline. Serveste nautul alaturi de 2 bucati de macrou file.

Asadar, pentru o viata sanatoasa, pestele trebuie sa faca parte din alimentatia noastra. Incearca mereu retete diferite si nu te vei plictisi niciodata de acest aliment.

Sursa foto: https://pixabay.com

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.