Dorada in crusta de sare este un preparat savuros, potrivit pentru mesele cu invitati. Se serveste cu cartofi natur sau copti cu diverse sosuri pe baza de ulei de masline, ierburi aromatice , smantana sau usturoi. Serveste pestele alaturi de un pahar de vin alb.
Ingrediente pentru dorada in crusta de sare
- 2 dorade
- 2 kg sare grunjoasa
-
1 lamaie.
Cum se prepara dorada in crusta de sare
Incinge bine cuptorul. Spala bine pestele si curata-l de intestine. Umple apoi pestele cu felii de lamai.
Tapeteaza o tava de cuptor cu folie de aluminiu. Peste folie aseaza jumatate din cantitatea de sare. Peste sare aseaza pestele.
Acopera apoi pestele cu restul de sare. Lasa insa capetele si cozile neacoperite.
Da tava la cuptor pentru 50 de minute. Cand sunt gata, lasa peste sa se raceasca apoi zdrobeste crusta de sare si scoate usor carnea de peste.
Cum se serveste dorada in crusta de sare
Dorada in crusta de sare se serveste cu cartofi natur sau copti, cu sos de smantana si usturoi.