Feluri principale

#secrete cartofi prajiti #cartofi prajiti #retete de post #cartofi

Doua moduri de a prepara cei mai buni cartofi prajiti, perfecti in zilele de post

2. Cartofi la ceaun, cu usturoi si ceapa

Sursa foto: e-retete.ro

Ai nevoie de:

  • 1 kg de cartofi
  • 2 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml ulei pentru prajit
  • ½ lingurita de sare
  • ¼ lingurita piper macinat
  • ¼ lingurita boia de ardei dulce

Curata carofii si taie-i ca pentru prajit, dupa preferinta: pai sau mai grosi. Prajeste-i in tuci, pana sunt pe jumatate facuti, apoi scoate-i si lasa-i sa se scurga de uleiul in exces.

Curata ceapa si usturoiul. Taie ceapa julienne si toaca usturoiul marunt.

Intr-o tigaie cu putin ulei pune la calit ceapa si usturoiul. Amesteca in continuu pana in momentul in care acestea incep sa se rumeneasca. La final adauga cartofii prajiti pe jumatate si prajeste totul, impreuna pana cand acestia sunt bine patrunsi si rumeni la suprafata. Asezoneaza dupa preferinte cu sare, piper si boia de ardei dulce.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.