Feluri principale

#preparare creveti #creveti fripti #retete simple # retete creveti #creveti #retete rapide #paste cu creveti

Doua retete cu creveti ideale pentru un weekend de rasfat

Crevetii sunt deliciosi indiferent de felul in care sunt preparati. Versatili si usor de gatit, crevetii sunt cea mai buna alegere pentru momentele in care iti doresti un rasfat culinar. Iata doua retete simple si rapide, cu creveti, pe care le poti incerca in weekend.

Foloseste creveti proaspeti si ingrediente de cea mai buna calitate pentru a savura cu placere tot ceea ce gatesti. Incearca crevetii cu usturoi si paste, in cazul in care iti doresti ceva inspirat din bucataria italieneasca sau alege niste creveti deliciosi la gratar daca preferi ceva mai simplu, dar rafinat!

Creveti cu usturoi si paste

Ingrediente:

  • 1 pachet de paste
  • 115 grame unt
  • 2 catei de usturoi, taiati felii
  • 600-700 grame de creveti
  • 80 ml vin alb
  • 100 grame pesmet
  • 3 linguri parmezan ras

Cum se prepara:

Pune la fiert intr-o cratita, apa cu sare. Cand apa incepe sa fiarba, adauga pastele si lasa in continuare cratita pe foc pana cand pastele incep sa se inmoaie si devin al dente. Scurge-le apoi de apa.

Intr-o tigaie, topeste untul, soteaza usturoiul taiat felii, pana cand se inmoaie, apoi scoate usturoiul din tigaie si arunca-l. Pune crevetii in tigaie si lasa-i pana cand capata culoarea roz. Adauga acum si vinul alb peste creveti.

Pesmetul se foloseste pentru a mai ingrosa sosul, asadar presara cate putin pesmet in tigaie, pana cand sosul capata consistenta pe care ti-o doresti.

Pune crevetii peste paste si presara deasupra parmezan ras.

Creveti marinati la gratar

Ingrediente:

  • 3 catei de usturoi tocati
  • 50 de ml de ulei de masline
  • 55 grame de sos de tomate
  • 2 linguri de vin rosu
  • 2 linguri de busuioc tocat
  • 1 kilogram de creveti
  • sare
  • piper cayenne
  • betisoare pentru frigarui

Cum se prepara:

Intr-un castron mai mare, amesteca usturoiul, uleiul de masline, sosul de tomate si vinul rosu. Condimenteaza cu frunze de busuioc, sare si piper cayenne. Pune si crevetii in bol si amesteca totul foarte bine, pana cand acestia sunt acoperiti in intregime de amestecul facut. Acopera bolul si pune-l la frigider pentru 30 de minute pana la o ora si intre timp mai amesteca o data sau de doua ori, crevetii.

Preincalzeste gratarul la foc mediu. Pune crevetii pe betele de frigarui, intepandu-i, unul langa codita, urmatorul langa cap si asa mai departe. Marinada in care au stat nu iti mai trebuie.

Unge usor gratarul cu putin ulei. Frige crevetii pe gratarul preincalzit timp de 2-3 minute pe o parte sau pana cand capata o culoare opaca.

Surse foto: allrecipes.com; pixabay.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.