1. Coltunasi cu creveti si zucchini - o reteta asiatica!
Ingrediente necesare:
- Creveti curatati si taiati marunt
- 1 zucchini mediu, ras pe razatoarea mare
- 1 lingura de pasta de curry verde
- 1 lingura de sos de peste
- Busuioc taiat marunt
- Ceapa verde taiata marunt
- Sare
- Aproximativ 30 de bucati rotunde de material pentru coltunasi
- 2 linguri de ulei de rapita
Pentru sos:
- O lingura de apa
- O lingura de suc de lime
- 2 linguri de sos de peste
- 1 lingura de sos de soia cu continut scazut de sare
- 1 lingura de sos de curry verde
Preparare:
1. Se amesteca crevetii, zucchini, pasta curry, sosul de peste, busuiocul si ceapa.
2. Se pune o lingura de umplutura astfel realizata in mijlocul unei bucati rotunde de material pentru coltunasi si se apasa pe margini pentru a il inchide. Se procedeaza la fel pentru restul de 29.
3. Pentru varianta in care se fierb: se pune o lingura de sare intr-o oala mare cu apa fierbinte si se pun pe rand lasandu-se cam 6 minute. Apoi se scot pe farfurie si se pun pe servetel de hartie.
4. Pentru varianta prajita: se incinge tigaia la foc mediu spre tare si se pune ulei de rapita. Se frig cate 2 minute pe fiecare parte.
5. Sosul: se amesteca toate ingredientele trecute pentru sos si se serveste intr-un bol special. Se mananca cu betisoare.
2. Paste cu creveti si zucchini - o reteta cu specific italian
Ingrediente:
- Creveti
- 2 linguri de ulei
- 2 zucchini medii, taiati
- 4 bucati de usturoi, pisati
- 4 linguri de unt
- Vin alb
- Un pic de sare
- Paste fierte
- Apa fiarta din paste
- 2 linguri de coaja de lamaie, rasa
- Patrunjel, tocat
Preparare:
1. Se prajeste crevetele in ulei pana cand este gata. De obicei este necesar un timp de aproximativ 3 minute si se intoarce o singura data. Se scoate pe farfurie.
2. In tigaie se adauga zucchini, usturoi, si unt. Se lasa timp de 3 minute in tigaie la prajit. Apoi se adauga la aest amestec vin alb si sare. Din nou se lasa la foc timp de 2 minute, amestecand in acest timp si lasand sa se combine aromele. Se pun legumele alaturi de pastele de creveti, alaturi de apa pastrata (o patrime de pahar), cu coaja de lamaie rasa si cu patrunjelul pastrat pentru acest moment. Reteta este gata. Totul poate sa fe servit pe farfurie, adaugand la final patrunjel tocat pentru aspectul delicios.