Hamburger cu bacon si branza cu mucegai albastru
Ingrediente:
- 1/2 ceapa rosie de marime medie
- 2 linguri de otet balsamic
- sare
- piper
- 700 grame de carne de vita macinata
- 120 de grame de branza cu mucegai albastru
- 4 chifle pentru hamburger
- salata verde
- rosii
- felii de bacon prajit
Cum se prepara:
Intr-un castron se amesteca ceapa rondele, otetul balsamic, sare si piper. Lasa-le deoparte.
Incalzeste gratarul, la o temperatura medie. Modeleaza carnea de vita in patru chiftele rotunde, apoi aplatizeaza-le usor pentru a forma burgerii, cu o grosime de aproximativ 2 centimetri. Fa cate o adancitura deasupra fieacarui hamburger in care pune sare si piper. Pune chiftelele pe gratar si lasa-le pana cand se desprind cu usurinta, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte pentru a fi facute mediu. Cu doua minute inainte de a le lua de pe gratar, pune deaspura fiecarui burger branza cu mucegai albastru si lasa pe foc iin continuare, cu gratarul acoperit.
Daca doresti, poti pune si chiflele pe gratar pentru a se rumeni. Pune burgerii in chifle si adauga ceapa din otet, salata verde, rosii si feliute de bacon.
Hamburger mexican cu creveti si chorizo
Ingrediente:
- chorizo mexican
- 500 grame de carne de porc macinata
- 2 catei de usturoi pisati
- 1 ½ lingurita chili
- 1 ½ boia dulce
- 1 lingurita boia iute sau piper cayenne
- 1 lingurita de otet
- 1 lingurita tequila
- 1 lingurita sare
- sare
- piper
- oregano uscat
- ¼ lingurita chimen
Pentru crevetii cu usturoi:
- 8 creveti decorticati si curatati
- 3 crengute de cimbru proaspat
- 1 catel de usturoi macinat
- ½ lingurita ulei de masine
- sare
- piper
Pentru maioneza cu paprika:
- 3 linguri de maioneza
- 1 lingura sos de rosii
- 1 ½ lingurita paprika
- 1 lingurita mustar
- sucul de la o lamaie
- 4 chifle pentru burger
- ½ cana de branza rasa
- cateva felii de rosii
Cum se prepara:
Stratul de chorizo mexican: Pune toate ingredientele intr-un castron si amesteca bine. Acopera vasul cu o folie de plastic si lasa-l in frigider pentru o ora.
Stratul de creveti: Dupa ce ii cureti si le indepartezi coaja, clateste-i si lasa-i sa se usuce bine pe un prosop de hartie. Amesteca-i apoi cu restul ingredientelor, acopera vasul si lasa-i in frigider pentru 30-60 de minute.
Maioneza paprika: amesteca toate ingredientele si lasa-le deoparte.
Prepara burgerul: imparte amestecul de carne in patru portii, apoi modeleaza burgerii. Este important ca diametrul burgerilor sa fie putin mai mare decat cel al chiflelor.
Pentru ca burgerii sa capete o crusta delicioasa cand se prepara, presara putina faina pe ambele parti inainte de a-i pune in tigaie. Pune ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si lasa-o sa se incinga foarte bine.
Pune burgerii si lasa-i, fara sa ii misti, pana cand capata o crusta maronie deasupra. Intoarce-i pe partea cealalta, presara branza rasa peste ei, pune un capac si lasa-i sa se faca la foc mediu inca doua minute, pana cand branza se topeste
Pune in tigaie crevetii si lasa-i aproximativ cate un minut pe fiecare parte..
Asambleaza burgerii: pune un strat de maioneza cu paprika pe ambele parti ale chiflei, apoi pune doua felii de rosii si burgerii chorizo. Taie crevetii pe lungime si asaza-i peste stratul de carne. Pune deasupra cealalta jumatate de chifla.