Feluri principale

# hamburger deliciosi #hamburger mexican #hamburger cu branza albastra #retete hamburger #hamburger

Doua retete de hamburgeri pe care vei dori sa le prepari zilnic! Sunt deliciosi!

Hamburgerii sunt deliciosi si pot fi preparati din mixuri inedite de ingrediente. Iata doua retete de hamburgeri care merita incercate. Iti vei dori sa le prepari apoi, in fiecare zi!

Hamburger cu bacon si branza cu mucegai albastru

Ingrediente:

  • 1/2 ceapa rosie de marime medie
  • 2 linguri de otet balsamic
  • sare
  • piper
  • 700 grame de carne de vita macinata
  • 120 de grame de branza cu mucegai albastru
  • 4 chifle pentru hamburger
  • salata verde
  • rosii
  • felii de bacon prajit

Cum se prepara:

Intr-un castron se amesteca ceapa rondele, otetul balsamic, sare si piper. Lasa-le deoparte.

Incalzeste gratarul, la o temperatura medie. Modeleaza carnea de vita in patru chiftele rotunde, apoi aplatizeaza-le usor pentru a forma burgerii, cu o grosime de aproximativ 2 centimetri. Fa cate o adancitura deasupra fieacarui hamburger in care pune sare si piper. Pune chiftelele pe gratar si lasa-le pana cand se desprind cu usurinta, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte pentru a fi facute mediu. Cu doua minute inainte de a le lua de pe gratar, pune deaspura fiecarui burger branza cu mucegai albastru si lasa pe foc iin continuare, cu gratarul acoperit.

Daca doresti, poti pune si chiflele pe gratar pentru a se rumeni. Pune burgerii in chifle si adauga ceapa din otet, salata verde, rosii si feliute de bacon.

Hamburger mexican cu creveti si chorizo

Ingrediente:

  • chorizo mexican
  • 500 grame de carne de porc macinata
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 ½ lingurita chili
  • 1 ½ boia dulce
  • 1 lingurita boia iute sau piper cayenne
  • 1 lingurita de otet
  • 1 lingurita tequila
  • 1 lingurita sare
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • ¼ lingurita chimen

Pentru crevetii cu usturoi:

  • 8 creveti decorticati si curatati
  • 3 crengute de cimbru proaspat
  • 1 catel de usturoi macinat
  • ½ lingurita ulei de masine
  • sare
  • piper

Pentru maioneza cu paprika:

  • 3 linguri de maioneza
  • 1 lingura sos de rosii
  • 1 ½ lingurita paprika
  • 1 lingurita mustar
  • sucul de la o lamaie
  • 4 chifle pentru burger
  • ½ cana de branza rasa
  • cateva felii de rosii

Cum se prepara:

Stratul de chorizo mexican: Pune toate ingredientele intr-un castron si amesteca bine. Acopera vasul cu o folie de plastic si lasa-l in frigider pentru o ora.

Stratul de creveti: Dupa ce ii cureti si le indepartezi coaja, clateste-i si lasa-i sa se usuce bine pe un prosop de hartie. Amesteca-i apoi cu restul ingredientelor, acopera vasul si lasa-i in frigider pentru 30-60 de minute.

Maioneza paprika: amesteca toate ingredientele si lasa-le deoparte.

Prepara burgerul: imparte amestecul de carne in patru portii, apoi modeleaza burgerii. Este important ca diametrul burgerilor sa fie putin mai mare decat cel al chiflelor.

Pentru ca burgerii sa capete o crusta delicioasa cand se prepara, presara putina faina pe ambele parti inainte de a-i pune in tigaie. Pune ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si lasa-o sa se incinga foarte bine.

Pune burgerii si lasa-i, fara sa ii misti, pana cand capata o crusta maronie deasupra. Intoarce-i pe partea cealalta, presara branza rasa peste ei, pune un capac si lasa-i sa se faca la foc mediu inca doua minute, pana cand branza se topeste

Pune in tigaie crevetii si lasa-i aproximativ cate un minut pe fiecare parte..

Asambleaza burgerii: pune un strat de maioneza cu paprika pe ambele parti ale chiflei, apoi pune doua felii de rosii si burgerii chorizo. Taie crevetii pe lungime si asaza-i peste stratul de carne. Pune deasupra cealalta jumatate de chifla.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.