Feluri principale

# retete de post saptamana mare #retete de post #retete

Doua retete de post, perfecte in Saptamana Mare

Au mai ramas doar cateva zile din Postul Pastelui. Postul este o perioada de purificare fizica, dar mai ales spirituala. Si cum postul poate insemna si lipsa de idei in ceea ce priveste alimentele, iata doua retete perfecte pentru a-ti diversifica meniul si pentru a te bucura din plin de ultimele zile de post.

1. Hummus in trei culori

Hummusul este o pasta al carei ingredient pricipal este nautul. Originar din tarile arabe, hummusul a devenit foarte popular in intreaga lume datorita versatilitatii si gustului inconfundabil.

Ingrediente:

 

  • 1 conserva 400g naut bio;
  • 2 linguri pasta tahini bio;
  • 1-2 catei de usturoi;
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin;
  • 2 linguri zeama de lamaie (sau lime);
  • 1 sfecla mica coapta sau fiarta la aburi;
  • 1/2 avocado bine copt; pentru decor: paprika, coriandru (sau patrunjel) si rodie.

Mod de preparare:

 

Clateste nautul in apa rece si zdrobeste-l in robotul de bucatarie sau in blender.

Adauga tahini, usturoiul zdrobit, sarea si sucul de lamaie. Apoi, treptat, uleiul de masline si, daca mai este nevoie, putin lichid din conserva.

 

Imparte sosul in trei parti. Prima parte proceseaz-o impreuna cu sfecla coapta sau fiarta si decoreaza cu patrunjel sau coriandru tocat marunt. Cea de-a doua parte amestec-o cu avocado zdrobit si decoreaz-o cu seminte de rodie. Cea de-a treia parte de hummus decoreaz-o cu paprika si adauga un fir de ulei de masline.

Serveste toate cele trei variante de hummus cu chipsuri de tortilla sau pe felii de paine.

2. Lichior de oua vegan, fara alcool

Testeaza varianta mai sanatoasa si usor de preparat a clasicei retete americane. Acum o poti savura in fiecare zi, cu un efort minim.

Ingrediente:

 

  • 250 ml lapte de caju (apropo, il poti prepara chiar tu, daca vrei);
  • 1 lingurita sirop de artar;
  • praf de scortisoara;
  • praf de nucsoara

Mod de preparare:

 

Incalzeste putin laptele de caju

Adauga siropul de artar

 

Amesteca si completeaza, dupa gust, cu scortisoara si nucsoara

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.