1. Hummus in trei culori
Hummusul este o pasta al carei ingredient pricipal este nautul. Originar din tarile arabe, hummusul a devenit foarte popular in intreaga lume datorita versatilitatii si gustului inconfundabil.
Ingrediente:
- 1 conserva 400g naut bio;
- 2 linguri pasta tahini bio;
- 1-2 catei de usturoi;
- 3 linguri ulei de masline extra virgin;
- 2 linguri zeama de lamaie (sau lime);
- 1 sfecla mica coapta sau fiarta la aburi;
- 1/2 avocado bine copt; pentru decor: paprika, coriandru (sau patrunjel) si rodie.
Mod de preparare:
Clateste nautul in apa rece si zdrobeste-l in robotul de bucatarie sau in blender.
Adauga tahini, usturoiul zdrobit, sarea si sucul de lamaie. Apoi, treptat, uleiul de masline si, daca mai este nevoie, putin lichid din conserva.
Imparte sosul in trei parti. Prima parte proceseaz-o impreuna cu sfecla coapta sau fiarta si decoreaza cu patrunjel sau coriandru tocat marunt. Cea de-a doua parte amestec-o cu avocado zdrobit si decoreaz-o cu seminte de rodie. Cea de-a treia parte de hummus decoreaz-o cu paprika si adauga un fir de ulei de masline.
Serveste toate cele trei variante de hummus cu chipsuri de tortilla sau pe felii de paine.
2. Lichior de oua vegan, fara alcool
Testeaza varianta mai sanatoasa si usor de preparat a clasicei retete americane. Acum o poti savura in fiecare zi, cu un efort minim.
Ingrediente:
- 250 ml lapte de caju (apropo, il poti prepara chiar tu, daca vrei);
- 1 lingurita sirop de artar;
- praf de scortisoara;
- praf de nucsoara
Mod de preparare:
Incalzeste putin laptele de caju
Adauga siropul de artar
Amesteca si completeaza, dupa gust, cu scortisoara si nucsoara