Feluri principale

#retete de secon #retete broccoli #retete simple # retete pui # retete vinete #retete

Doua retete usoare de sezon pe care e musai sa le incerci

Cu siguranta nimeni nu isi doreste sa petreaca mult timp in bucatarie pregatind retete sofisticat, insa toat alumea isi doreste sa se bucure de retete de sezon, gustase si sanatoase. Asadar, am ales pentru tine doua retete care sa nu iti dea batai de cap si pe care sa le savurezi alaturid e cei dragi.

Pui la tigaie cu broccoli si lamaie

O reteta usor de preparat, folosind ingrediente la indemana pe care probabil le ai deja in bucatarie.

Ingrediente

  • 600g broccoli, buchetelele separate si feliate
  • 2 catei de usturoi, taiati in felii subtiri
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 4 buc. piept de pui dezosat, fara piele
  • 1 lingura de faina
  • 1 lamaie, taiata in bucati mici
  • 2 lingurite suc de lamaie

Preparare

1. In tigaia incinsa caleste timp de 10 minute broccoli si usturoiul intr-o lingurita ulei si adauga un sfert de lingurita de sare si un sfert de lingurita de piper.

2. intre timp, feliaza pieptul de pui de o grosime uniforma, condimenteaza-l cu un sfert de lingurita de sare si un sfert de lingurita de piper, iar apoi trece-l prin faina. incinge 1 lingurita de ulei intr-o tigaie mare si prajeste puiul timp de 3 pana la 5 minute, pana se rumeneste pe ambele parti.

3. Adauga apoi puiul peste broccoli si tine-l pe foc timp de aproximativ 6 minute pana cand puiul se patrunde, iar broccoli se fragezeste si capata o culoare maro-aurie.

4. Da aragazul la foc mediu; Adauga uleiul ramas si bucatele de lamaie si amesteca pana cand incep sa se rumeneasca. Adauga sucul de lamaie si 1/3 cana de apa si continua sa amesteci, scotand bucatile de pui odata ce sunt gata. Aranjeaza puiul pe farfurie, punand alaturi broccoli si adauga sosul ramas.

Tips: Pregateste broccoli si lamaia cu 2 zile inainte de preparare.

Valori nutritionale: 365 calorii, 15.5 g grasimi, 44 g proteina, 375 g sodiu, 15 g carbohidrati, 5 g fibra

Vinete la gratar cu crutoane de naut

Renunta la paine si adauga in meniul tau crutoanele de naut pentru te bucura de o dieta de vara fara gluten.

Ingrediente

  • 3 linguri plus 1 lingurita ulei de masline, separate
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi presati, separati
  • 1 lingura de sare
  • 1 cana faina de naut
  • 1 lingura coaja de lamaie plus 2 lingurite suc de lamaie
  • 2 vinete medii
  • 1/4 cana iaurt gras
  • 1 cana frunze de menta, bucatele
  • 2 lingurite arpagic tocat

Preparare

1. Acopera tigaia cu hartie pentru copt astfel incat sa se tapeteze fundul si sa se ridice pe margini. incinge 1 lingura ulei intr-o cratita mare, la foc mediu. Adauga ceapa, jumatate de usturoi si 1/4 lingurita sare si caleste timp de 5 minute, amestecand ocazional. Adauga 2 cani de apa si asteapta sa dea in fiert. in timp ce amestecul clocoteste, muta-l de pe foc si adauga incet faina de naut, amestecand puternic.

2. Muta amestecul in robotul de bucatarie, adaugand sucul de lamaie si piureul si, treptat, 1 lingura de ulei pana cand devine complet neted. Transfera rapid continutul in tigaia pregatita. Acopera totul cu o alta tigaie tapetata cu hartie de copt si preseaza cu un obiect greu. Pune amestecul la rece, intre 30 min si o ora, pana se intareste.

3. Intre timp, incalzeste gratarul la foc mediu-inalt. Taie amestecul de naut in cuburi de 1.5 cm. incinge 1 lingurita de ulei intr-o tigaie mica si gateste cubulete in 2 - 3 serii, rumenindu-le cate 3 - 5 minute pe fiecare parte. Muta apoi cubuletele pe un prosop de hartie pentru a se scurge.

4. Feliaza vinetele pe lungime, in bucatele de 1.5 cm grosime. Unge feliile de vinete cu uleiul ramas, condimenteaza cu sare dupa gust si tine-le pe foc aproximativ 3 minute pe fiecare parte, pana cand devin fragede si usor rumenite.

5. Intr-un bol mic, amesteca iaurtul, sucul de lamaie, usturoiul ramas si un varf de sare. Stropeste vinetele cu sosul de iaurt si presara apoi crutoanele de naut, menta si arpagicul.

Valori nutritionale: Aproximativ 255 calorii, 13,5 g grasimi, 8 g proteine, 210 mg sodiu, 27 g carbohidrati, 8 g fibra

Surse foto: goodhousekeeping.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.