Dovleacul copt cu sos de tahini si lamaie este usor de preparat, aromat si delicat. Este ideal in serile racoroase. Se serveste cu salata verde si diverse sosuri.
Ingrediente pentru dovleacul copt cu sos de tahini si lamaie
- 1 dovleac mic, de 1 kg, taiat in cubulete
- 70 ml ulei de masline
- 2 lingurite seminte de chimion
- 1 ceapa tocata
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri sos tahini
- 1 lingura fulgi de ardei iute
- sare
- piper
Cum se prepara dovleacul copt cu sos de tahini si lamaie
Incinge cuptorul la 200 de grade. Asaza feliile de dovleac pe o tava, stropeste cu ulei de masline, sare, piper si seminte de chimion. Da la cuptor pentru 20 de minute.
Intr-un bol, amesteca seminte de chimion, ulei de masline si ceapa tocata fin. Asezoneaza cu sare si piper. Toarna sosul peste dovleac si mai lasa la cuptor timp de 15 minute.
Intre timp, amesteca intr-un bol sucul de lamaie, cu sosul tahini si o lingura de apa. Amesteca bine si adauga treptat si uleiul de masline. Asezoneaza cu sare si piper. Adauga si fulgii de ardei.
Scoate dovleacul de la cuptor, asaza pe un platou si stropeste cu sosul cu lamaie si tahini.
Cum se serveste dovleacul copt cu sos de tahini si lamaie
Dovleacul copt cu sos de tahini si lamaie se serveste cu salata verde.
Sursa foto: milkandmode.com