Feluri principale

#ceapa #ghimbir #dovleac # retete dovleac

Dovleac cu ceapa si ghimbir

Dovleacul cu ceapa si ghimbir este un preparat cremos, delicios si foarte aromat. Se prepara rapid si este ideal pentru serile in care vrei sa mananci ceva bun. Se serveste cu lipie si iaurt.


Ingrediente pentru dovleacul cu ceapa si ghimbir

  • 500 grame dovleac
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 1 lingurita seminte de chimion
  • 1 ceapa tocata
  • 20 grame ghimbir ras
  • 100 ml apa
  • sare
  • piper


Cum se prepara dovleacul cu ceapa si ghimbir

Taie dovleacul in cubulete. Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste semintele de mustar si de chimion. Adauga ceapa tocata marunt si ghimbirul ras. Lasa pe foc pana cand incep sa isi schimbe culoarea.

Adauga apoi dovleacul si lasa pe foc pana cand incepe sa se inmoaie. Asezoneaza cu sare si piper si adauga si apa. Lasa sa fiarba timp de 10 - 15 minute.


Cum se serveste dovleacul cu ceapa si ghimbir

Dovleacul cu ceapa si ghimbir se serveste cu lipie crocanta, iaurt si patrunjel tocat pe deasupra.

Sursa foto: foxnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete