Dovleacul cu ceapa si ghimbir este un preparat cremos, delicios si foarte aromat. Se prepara rapid si este ideal pentru serile in care vrei sa mananci ceva bun. Se serveste cu lipie si iaurt.
Ingrediente pentru dovleacul cu ceapa si ghimbir
- 500 grame dovleac
- 30 ml ulei de masline
- 1 lingurita seminte de mustar
- 1 lingurita seminte de chimion
- 1 ceapa tocata
- 20 grame ghimbir ras
- 100 ml apa
- sare
- piper
Cum se prepara dovleacul cu ceapa si ghimbir
Taie dovleacul in cubulete. Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste semintele de mustar si de chimion. Adauga ceapa tocata marunt si ghimbirul ras. Lasa pe foc pana cand incep sa isi schimbe culoarea.
Adauga apoi dovleacul si lasa pe foc pana cand incepe sa se inmoaie. Asezoneaza cu sare si piper si adauga si apa. Lasa sa fiarba timp de 10 - 15 minute.
Cum se serveste dovleacul cu ceapa si ghimbir
Dovleacul cu ceapa si ghimbir se serveste cu lipie crocanta, iaurt si patrunjel tocat pe deasupra.
Sursa foto: foxnews.com