Feluri principale

#retete cu dovleac #halloween #retete cu bacon

Dovleac gratinat cu bacon la cuptor

Dovleacul gratinat cu bacon la cuptor este un preparat cremos si aromat, ideal pentru zilele racoroase de toamna. Se serveste cald, ca atare.


Ingrediente pentru dovleacul gratinat cu bacon la cuptor


400 grame dovleac taiat in bucati mari
20 ml ulei de masline
10 grame unt
100 grame bacon taiat in cubulete
2 catei de usturoi
2 cepe tocate
10 frunze de salvie
10 grame faina
400 ml lapte
200 grame cascaval
10 grame mustar
2 galbenusuri
sare.


Cum se prepara dovleacul gratinat cu bacon la cuptor


Incinge cuptorul la 200 de grade. Aseaza bucatile de dovleac intr-o tava. Stropeste cu ulei de masline si asezoneaza cu sare. Da tava la cuptor pentru 40 de minute.

Cand este gata, taie bucatile de dovleac in cubulete. Intre timp, prajeste baconul intr-o tigaie cu unt si ulei. Adauga ceapa si usturoiul si lasa pe foc timp de 10 minute.

Adauga frunzele de salvie si amesteca usor. Transfera apoi totul intr-un bol. In aceeasi tigaie adauga faina. Toarna apoi treptat laptele si amesteca bine. Adauga cascavalul si mustarul si amesteca.

Ia de pe foc si adauga amestecul cu ceapa si galbenusurile. Toarna sosoul peste dovleac si da la cuptor pentru 30 de minute.


Cum se serveste dovleacul gratinat cu bacon la cuptor


Dovleacul gratinat cu bacon la cuptor se serveste ca atare.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.