Ingrediente pentru dovleceii umpluti cu pui mozzarella
- 3-4 dovlecei
- 300 g piept de pui tocat
- 1 ou
- 2 catei usturoi
- o ceapa mica
- 1 lingura ulei de masline
- 100 g rosii cherry/1/2 conserva rosii cuburi
- 1 lingurita condimente italiene
- 70 g mozzarella
- 50 g parmezan
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
- 2 linguri patrunjel
Cum se prepara dovleceii umpluti cu pui mozzarella
Curata dovleceii de coaja, si taie-i pe jumatate, pe lungime. Scobeste-le interiorul cu o lingurita pana obtii o barcuta. Asigura-te ca elimini toate semintele.
Intr-o tigaie incapatoare caleste ceapa tocata marunt cu putin ulei de masline, apoi adauga usturoiul. Dupa un minut adauga rosiile taiate marunt si carnea tocata de pui si lasa totul sa dea in clocot timp de 2-3 minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si lasa totul sa se raceasca. La final adauga oul batut, mozzarellasi condimentele italiene.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt aseaza barcutele de dovlecei si umple-le cu compozitia obtinuta. Deasupra presara parmezanul si pesmetul.
Coace dovleceii timp de 30 de minute la cuptorul preincalzit la 180oC. Cand sunt gata presara deasupra patrunjelul tocat marunt.
Cum se servesc dovleceii umpluti cu pui mozzarella
Serveste dovleceii umpluti cu pui mozzarella ca atare. Merg de minune atat calzi cat si reci.
Sursa foto: Skinnytaste.com