Dovleceii umpluti cu ardei si ton sunt o gustare usoara si sanatoasa, ideala pentru masa de pranz. Nu necesita mult timp pentru preparare si sunt deliciosi.
Ingrediente pentru dovleceii umpluti cu ardei si ton:
- 150 g ton maruntit 6 dovlecei
- 1 jumatate de ardei gras galben
- 1 jumatate de ardei gras rosu
- 1 jumatate de ceapa
- 1 lingura de capere
- 1 lingurita de zahar
- 2 linguri de otet alb
- 3 linguri de ulei de masline
- patrunjel
- sare
Cum se prepara dovleceii umpluti cu ardei si ton:
Taie un capacel in partea superioara a 4 dovlecei, apoi scoate-le miezul cu ajutorul unei lingurite. Pune-i apoi la fiert aproximativ 4-5 minute.
Taie ardeiul galben si pe cel rosu cubulete si toaca ceapa marunt. Caleste apoi intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei de masline, ceapa si ardeii pana sa inmoaie. Adauga peste ele, restul dovleceilor taiati cubulete, zaharul, sare, caperele, otetul si 2 linguri de apa si lasa-le sa fiarba 10 minute.
Cand sunt aproape gata, adauga tonul si patrunjelul tocat si amesteca-le bine. Dupa aceea, umple dovleceii cu aceasta compozitie si pune-i la cuptor 10 minute intr-un vas termorezistent uns cu ulei.
Cum se servesc dovleceii umpluti cu ardei si ton:
Dovleceii umpluti cu ardei si ton se servesc calzi, decorati cu frunzulite de busuioc.
Sursa foto: delly.garbo.ro