Pentru un preparat de sezon, incearca niste dovlecei umpluti cu carnati . Este o reteta potrivita pentru anotimpul rece, care poate fi facuta in 40 de minute.
Ingrediente pentru dovlecei umpluti cu carnati
- 4 dovlecei medii
- ½ cana de parmezan
- 110 grame carnati de porc
- ½ cana biscuiti sarati zdrobiti
- 1 ou batut usor
- ¼ cana ceapa taiata
- ¼ cimbru uscat, faramitat
- 1 catel de usturoi maruntit
- ¼ lingurita sare
-
piper dupa gust
Cum se prepara dovleceii umpluti cu carnati
Pune dovleceii la fiert in apa cu sare. Tine-i pe foc aproximativ 9 minute, pana devin moi. Scoate-i din apa si taie-i in jumatate, pe lungime. Scoate dovlecelul si piseaza-l bine, pentru a obtine un piure.
Aseaza coaja intr-o cratita. In alta cratita, pune carnatii si ceapa si prajeste-le la foc mediu. Scurge uleiul in exces. Apoi pune amestecul peste piureul de dovlecei. Toarna peste compozitie parmezanul ras, pastrand insa 2 linguri. Pe acestea le vei folosi ca sa presari deasupra.
Amesteca bine compozitia de carnati, ceapa, dovlecei pasati si branza. Adauga si restul de ingrediente (oul, biscuitii, cimbrul, piperul si usturoiul).
Toarna compozitia peste cojile de dovlecei. Presara pe deasupra parmezanul pus deoparte (cele 2 linguri). Da la cuptor pentru 25 de minute, la 350 grade Celsius.
Cum se servesc dovleceii umpluti cu carnati
Se servesc calzi.