Feluri principale

#dovlecei #carnati #dovlecei umpluti #legume

Dovlecei umpluti cu carnati

Pentru un preparat de sezon, incearca niste dovlecei umpluti cu carnati . Este o reteta potrivita pentru anotimpul rece, care poate fi facuta in 40 de minute.

Ingrediente pentru dovlecei umpluti cu carnati
 

  • 4 dovlecei medii
  • ½ cana de parmezan
  • 110 grame carnati de porc
  • ½ cana biscuiti sarati zdrobiti
  • 1 ou batut usor
  • ¼  cana ceapa taiata
  • ¼ cimbru uscat, faramitat
  • 1 catel de usturoi maruntit
  • ¼ lingurita sare
  • piper dupa gust
     

Cum se prepara dovleceii umpluti cu carnati
 

Pune dovleceii la fiert in apa cu sare. Tine-i pe foc aproximativ 9 minute, pana devin moi. Scoate-i din apa si taie-i in jumatate, pe lungime. Scoate dovlecelul si piseaza-l bine, pentru a obtine un piure.

Aseaza coaja intr-o cratita. In alta cratita, pune carnatii si ceapa si prajeste-le la foc mediu. Scurge uleiul in exces. Apoi pune amestecul peste piureul de dovlecei. Toarna peste compozitie parmezanul ras, pastrand insa 2 linguri. Pe acestea le vei folosi ca sa presari deasupra.

Amesteca bine compozitia de carnati, ceapa, dovlecei pasati si branza. Adauga si restul de ingrediente (oul, biscuitii, cimbrul, piperul si usturoiul).

Toarna compozitia peste cojile de dovlecei. Presara pe deasupra parmezanul pus deoparte (cele 2 linguri). Da la cuptor pentru 25 de minute, la 350 grade Celsius.
 

Cum se servesc dovleceii umpluti cu carnati
 

Se servesc calzi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului