Pentru o mancare de sezon, alege sa faci un preparat cu dovlecei la baza. Dovleceii sunt o leguma sanatoasa, saraca in grasimi. Pot fi umpluti cu diverse ingrediente, precum carnea de vita si orezul.
Ingrediente pentru dovlecei umpluti cu carne de vita si orez
- 2 dovlecei mari
- ½ ceapa taiata
- ½ gogosar rosu taiat
- 2 lingurite ulei de masline
- 500 grame carne slaba de vita
- 1 lingurita mirodenii de sezon
- 1 lingurita usturoi tocat
- ½ lingurite seminte de fenicul
- 1 cana orez brun gatit
- ½ cana busuioc proaspat tocat
- ¾ cana parmezan ras pe razatoarea mare
- ¼ supa de pui
Cum se prepara dovlecei umpluti cu carne de vita si orez
Incalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Taie codita si partea de jos de la dovlecei, cu grija. Taie dovleceii in jumatate pe lungime. Scoate semintele. Apoi scobeste miezul si pune-l departe, lasand pe coaja doar putin miez. Pentru a impiedica cojile sa se adune sau sa se ruleze, le poti taia putin pe partea opusa, ca sa stea intinse.
Pune apoi cojile in cuptor pentru 4 minute.
Toarna uleiul intr-o tigaie si lasa-l la incins. Pune ceapa si gogosarii si caleste-le 5 minute, pana se inmoaie.
Scoate-le si pune-le intr-un bol mai mare.
Pune in aceeasi tigaie carnea de vita tocata si tine-o pe foc pana incepe sa capete o culoare aramie. Cand carnea este facuta pe jumatate, adauga mirodeniile de sezon, semintele de fenicul si usturoiul. Continua sa tii pe foc pana cand carnea este facuta bine. Taie-o bine cu spatula, pentru a fi cat mai maruntita. Apoi, toarna carnea in bolul cu ceapa si gogosari.
Adauga orezul care este deja facut, apoi pune busuiocul proaspat si tocat, parmezanul ras si supa de pui. Amesteca bine.
Pune intr-o tigaie putin ulei, apoi cojile de dovlecei care au fost tinuti inainte 4 minute la cuptor. Peste coji adauga umplutura . Lasa pe foc jumate de ceas, pana cand dovleceii devin usor crocanti si umplutura capata o culoare aurie.
Cum se servesc dovlecei umpluti cu carne de vita si orez
Se servesc calzi.