Feluri principale

#retete simple #retete dovlecei #dovlecei umpluti #retete rapide

Dovlecei umpluti cu legume si cascaval

Daca doresti sa prepari o masa gustoasa si rapida, dar usoara in acelasi timp, iti recomandam o reteta de dovlecei umpluti cu legume si cascaval. Sunt delicioasi si numai buni de savurat chiar si la o cina tarzie.

Ingrediente pentru dovleceii umpluti cu legume si cascaval

  • 2 dovlecei lungi
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 grame cascaval ras
  • sare
  • piper

Cum se prepara dovleceii umpluti cu legume si cascaval

Taie dovleceii pe lungime si cu ajutorul unei lingurite scobeste-le miezul pentru a forma barcute.

Miezul se taie cubulete. Procedeaza la fel si cu restul legumelor.

Intr-o tigaie pune uleiul la incins si caleste ceapa timp de un minut. Adauga apoi ardeiul si caleste-le impreuna timp de 30 de secunde, apoi adauga usturoiul pisat si miezul dovleceilor. Adauga sare si piper si caleste-le pana cand dovlecelul incepe sa-si schimbe culoarea. Adauga apoi rosiile taiate cubulete si lasa totul pe foc timp de 5 minute, amestecand constant.

Cand este gata, asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Stinge focul si adauga verdeata toaca marunt. Amesteca bine si lasa compozitia sa se racoreasca timp de 5 minute.

Umple dovleceii cu legumele si presara cascavalul desupra.

Adauga totul la cuptor timp de 30 de minute, sau pana cand dovleceii sunt moi.

Cum se servesc dovleceii umpluti cu legume si cascaval

Dovleceii umpluti cu legume si cascaval se servesc calzi, alaturi de o salata de rosii cu ceapa verde.

Sursa foto: myjewishlearning.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare