Feluri principale

#ciuperci de post #drob de ciuperci #drob de post #drob vegan #retete de post

Drob de post cu ciuperci si soia

Nu stii ce sa mai consumi in postul Pastelui? Ce ai spune despre un drob de post cu ciuperci si soia? Este usor de preparat, satios si absolut delicios!

Ingrediente: 

  • 500g de ciuperci (orice ciuperci doresti – poti folosi si amestec de ciuperci)
  • 1 punga soia granule (cea cu aspect de carne tocata)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 3 fire de usturoi verde
  • 1 ardei iute (curatat de seminte)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 linguri faina de in (o poti obtine prin rasnirea semintelor de in)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar verde
  • 1/3 lingurita ghimbir
  • sare
  • piper
  • pesmet

Cum se prepara

Intr-un castron mic adauga faina de in, impreuna cu 8 linguri de apa si se amesteca bine. Se lasa sa se odihneasca.

Pune o oala cu apa si putina sare pe foc si cand da in clocot adauga granulele de soia. Amesteca bine si lasa totul sa fiarba timp de cinci minute, apoi stinge aragazul si lasa soia sa absoarba apa pana cand nu mai este tare in interior. Scurge-o de apa si las-o sa se raceasca.

Intre timp taie ceapa, usturoiul si ardeiul iute marunt si adauga-le imrpeuna cu uleiul intr-o tigaie incapatoare. Caleste-le pana se inmoaie. Adauga apoi ciupercile taiate felii si sare si lasa-le la foc mic pana scad.

Dupa ce s-au racit ciupercile, adauga verdeata tocata marunt in prealabil, soia fiarta, faina de in si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. 

Unge o tava de cozonac cu putin ulei si tapeteaz-o cu pesmet din belgus. Adauga compozitia de drob si aplatizeaza totul cu ajutorul unei linguri. Toarna si deasupra un strat de pesmet, pentru a forma o crusta crocanta.

Coace drobul in cuptorul incins la 180oC pana capata o crusta auriu-maronie la suprafata. Nu mai mult de 30 de minute.

Sursa foto: foodieopedia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare