Feluri principale

#paste #fructe de mare #enchilada #retete enchilada #paste cu fructe de mare

Enchilada cu paste si fructe de mare

Enchilada cu paste si fructe de mare este o mancare savuroasa pe care o poti prepara foarte usor. Bucura-te de gustul acestui preparat obtinut prin imbinarea a doua stiluri culinare celebre, cel mediteranean si cel mexican.

Ingrediente pentru enchilada cu paste si fructe de mare

  • 2 creveti uriasi, decorticati si cu venele scoase;
  • 220 g paste ziti;
  • 6 batoane de crab;
  • 1/2 lingurita "old bay seasoning" (amestec de ierburi si condimente);
  • 400 ml supa de pui;
  • 1 ceapa mica, tocata marunt;
  • 2 catei de usturoi, tocati;
  • 1/2 ardei jalapeno, tocat;
  • 60 g faina;
  • coriandru;
  • putin piper;
  • 2 lingurite vin sherry;
  • 240 g smantana;
  • 2 lingurite unt;
  • 150 g branza rasa.

Cum se prepara enchilada cu paste si fructe de mare

Gateste pastele si lasa-le sa se scurga. Condimenteaza fructele de mare cu amestecul de condimente si topeste untul intr-o tigaie. Caleste ceapa, ardeiul iute si usturoiul. Adauga fructele de mare, vinul sherry si supa de pui si continua sa gatesti pana cand crevetii devin translucizi. Batoanele de crap trebuie faramitate in timp ce le gatesti. Amesteca smantana, piperul si faina, apoi adauga-le in mixtura de fructe de mare. Redu focul la minim si continua sa fierbi pana se ingroasa sosul.

Adauga pastele si apoi toarna enchilada intr-un vas de copt, presara branza deasupra si da la cuptor timp de 10 minute.

Cum se serveste enchilada cu paste si fructe de mare

Serveste enchilada cu paste si fructe de mare cu putin sos salsa, alaturi de un pahar de vin alb.

Sursa foto: thisgalcooks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului