Vrei sa realizezi o reteta inedita in care sa imbini ingredientele traditionale cu unele exotice, precum fructele de mare? Iti propunem o reteta delicioasa de fasole boabe cu calamari, care se pregateste usor si are un gust incantator.
Ingrediente pentru fasolea boabe cu calamari:
- 250 g fasole pestrita boabe
- 150 g calamari mici
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 crenguta de rozmarin
- 6 rosii cherry
- sare cu verdeturi speciala pentru peste
- sare si piper
Cum se prepara fasolea boabe cu calamari:
Pentru a fierbe mai repede, pune fasolea la inmuiat peste noapte. A doua zi pune fasolea la fiert intr-o oala sub presiune cu putina sare, un catel de usturoi necuratat si o crenguta de rozmarin.
Spala calamarii bine, elimina-le ochiul central si osciorul din interior.
Separat, intr-o tigaie, caleste usturoiul ramas in putin ulei. Adauga rosiile taiate marunt si lasa-le pe foc aproximativ 5 minute. Asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust, adauga si fasolea scursa bine, apoi imparte amestecul in 4 boluri.
Presara peste calamari putina sare cu verdeturi, caleste-i aproximativ 3 minute intr-o tigaie neaderenta si adauga-i peste fasole.
Cum se serveste fasolea boabe cu calamari:
Se serveste calda, presarata cu patrunjel si alaturi de un pahar cu vin rosu.
Sursa foto: vimeo.com