Fasolea cu carnati este o mancare traditionala de ziua nationala a Romaniei . Daca te-ai saturat sa prepari mancarica de fasole in mod obisnuit, iti propunem o reteta mai deosebita, foarte gustoasa.
Ingrediente pentru fasole cu carnati si legume
- 500 g carnati;
- 1 ardei rosu taiat in bucatele;
- 1 ceapa de marime medie taiata;
- 300 ml de supa de pui;
- 1 conserva de fasole sau 500 g fasole fiarta si scursa;
- 1 cutie de rosii decojite;
- 200 g orez fiert.
Cum se prepara fasolea cu carnati si legume
Prajeste carnatii la foc mediu. Scoate-i din tigaie pe un servetel de bucatarie pentru a-i scurge de grasime . Taie-i in felii mai grose si aseaza-i din nou in tigaie.
Adauga peste ei ardeiul si ceapa taiate precum si supa de pui . Acopera tigaia si las-o pe foc timp de circa 5 minute dupa care adauga fasolea si rosiile decojite, taiate marunt.
Mai lasa tigaia pe foc aproximativ 10 minute pana cand legumele se inmoaie.
Cum se serveste fasolea cu carnati si legume
Preparatul se serveste peste orezul fiert in prealabil.