Feluri principale

#fasole #1 decembrie #fasole cu ciolan

Fasole cu ciolan afumat! Reteta perfecta pentru 1 Decembrie

Au mai ramas doar cateva zile pana la sarbatoarea de 1 Decembrie! Este momentul sa pregatim lista de bucate pentru masa festiva de Ziua Nationala a Romaniei. Iar cum de pe masa nu poate lipsi traditionala fasole cu ciolan afumat, ti-am pregatit o reteta pe care este musai sa o incerci!

Ingrediente pentru fasolea cu ciolan afumat

  • 400g fasole alba
  • 1 kg de ciolan afumat
  • 2 lingurite boia afumata
  • 1 ceapa alba, tocata
  • 1 ardei iute, tocat
  • 1 morcov
  • 1/4 telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 800g rosii in conserva, cubulete
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Cum se prepara fasolea cu ciolan afumat

Fierbe fasolea in apa cu sare pana cand este pe jumatate facuta. Schimba-i apa si pune-o din nou la fiert impreuna cu foile de dafin, cimbrul si o lingurita de sare. Dupa ce da in clocot adauga morcovul, telina si pastarnacul.

Dupa 10 minute de fiert adauga ciolanul afumat, taiat bucatele si lasa-l sa fiarba pana este bine patruns.

Separat, intr-o tigaie cu putin ulei adauga ceapa tocata marunt si ardeiul iute si caleste-le bine pana cand se inmoaie. Adauga-le apoi in fasole si toarna rosiile peste. Amesteca bine si lasa sa fiarba totul pana cand legumele si carnea sunt bine fierte. Daca este necesar se poate completa cu apa.

Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Stinge focul si adauga patrunjelul tocat.

Cum se serveste fasolea cu ciolan afumat

Serveste fasolea cu ciolan afumat, fierbinte, alaturi de un pahar de vin si o salata de muraturi.

Sursa foto: novaexpress.ro  

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.