Fasolea cu costita este o mancare delicioasa, accesibila si consistenta,indicata mai ales pentru zilele friguroase de iarna. Alaturi de mici, acest preparat este traditional in tara noastra de 1 Decembrie. Iata cum sa prepari o mancarica savuroasa de fasole cu costita de porc:
Ingrediente necesare o pentru fasolea cu costita
- 500 g fasole uscata
- 1 kg costita de porc cat mai degresata
- 1 ceapa medie, taiata
- 6 catei de usturoi
- 1 l de supa de pui
- 3 linguri de pasta de rosii
- 1 pastranac proaspat
- Cimbru
- Sare
- Piper
- O foaie de dafin
Cum se prepara fasolea cu costita
Fasolea se lasa la inmuiat in apa cu o zi inainte de preparare dupa care se fierbe schimband apa de 2-3 ori.
Costita se taie in bucati mici si se rumeneste putin in ulei. Adauga ceapa taiata marunt, usturoiul, putina sare si piper.
Dupa ce s-au rumenit ingredientele toarna peste ele jumatate din cantitatea de supa de pui, pasta de tomate, frunza de dafin, pastarnacul dat pe razatoare si cimbru si lasa-le la foc mic timp de cateva minute, pana cand carnea se inmoaie.
Cand fasolea este fiarta scurge-o de apa si adaug-o peste costita, alaturi de supa ramasa. Lasa toate ingredientele sa dea un clocot, la foc mic, timp de 5 minute.
Cum se serveste fasolea cu costita
Romanii mananca de regula fasolea cu costita insotita de muraturi sau varza murata insa in afara aceasta se serveste si peste o garniture din orez simplu, fiert.