Fasolea la cuptor cu bacon si condimente este o mancare aromata si satioasa, potrivita pentru zilele racoroase. Se serveste cu paine taraneasca prajita cu usturoi sau cu diverse preparate din carne.
Ingrediente pentru fasolea la cuptor cu bacon si condimente
- 6 felii de bacon tocate
- 1 ceapa
- 150 grame ketchup
- 70 grame zahar brun
- 30 ml otet
- 10 grame mustar
- 5 grame pudra chili
- 700 grame fasole alba de la conserva
- 500 grame fasole rosie de la conserva
- 200 grame naut
Cum se prepara fasolea la cuptor cu bacon si condimente
Intr-o tigaie, caleste baconul timp de 5 minute. Transfera pe un servetel de bucatarie. In aceeasi tigaie adauga ceapa si caleste timp de 5 minute. Adauga ketchup-ul, zaharul brun, otetul, mustarul si pudra chili. Amesteca bine si mai lasa pe foc cateva minute.
Intr-o cratita, amesteca fasolea si nautul. Adauga amestecul cu bacon, dupa care acopera cu un capac si da la cuptor pentru 2 - 3 ore.
Cum se serveste fasolea la cuptor cu bacon si condimente
Fasolea la cuptor cu bacon si condimente se serveste ca atare. Se poate servi si cu diverse preparate din carne.
Sursa foto: article.wn.com