Fasolea italieneasca cu branza albastra si nuci este o mancare usoara si foarte sanatoasa, plina de arome savuroase. O poti prepara, de asemenea, cu gorgonzola sau orice alt timp de branza cremoasa.
Ingrediente pentru fasolea verde italieneasca cu branza albastra si nuci:
- 2 linguri ulei de masline extra virgin
- 30 g nuci tocate fin
- 35 g pesmet
- 200 g fasole verde plata
- 1 lingurita suc de lamaie
- 100 g branza albastra
Cum se prepara fasolea verde italieneasca cu branza albastra si nuci:
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu si prajeste nucile si pesmetul aproximativ 2-3 minute.
Pune fasolea verde taiata pe jumatate in apa cu putina sare si las-o sa fiarba 5-6 minute, apoi pune-o la scurs.
Cum se serveste fasolea verde italieneasca cu branza albastra si nuci:
Fasolea verde italieneasca se serveste calda, stropita cu suc de lamaie si si presarata cu branza albastra si nuci.
Sursa foto: homelife.com.au