Feluri principale

#retete vara #retete #feluir principale

Feluri principale de vara

O friptura de pui cu un sos de caise, o portie de paste cu legume sunt doar cateva posibilitati pentru o masa usoara si hranitoare in aceasta vara. Foloseste cartofi noi, fructe de vara sau salata verde si ulei de masline pentru a pregati cateva feluri parfumate si usor de digerat.

Iata cateva retete de vara pentru felul principal:

Gnocchi cu rosii, spanac si mascarpone

Gnocchi cu rosii, spanac si mascarpone este o mancare potrivita pentru pranz sau cina. Reteta este simpla si contine numai 5 ingrediente.

Pui la cuptor cu cartofi noi

Daca iti plac mancarurile din carne de pui, legume si zarzavat, puiul la cuptor cu cartofi noi este reteta ideala. Pentru acest preparat ai nevoie de un pui intreg, patrunjel, tarhon, morcovi, cartofi, si praz. Adauga niste unt si usturoi pentru a obtine un sos delicios.

Somon in crusta de lamaie

Pestele este intotdeauna binevenit la mesele din vara. Somonul este un peste elegant, pe care-l poti savura la pranz sau cina, atat intr-o zi obisnuita, cat si in weekend sau cand ai invitati la masa. Crusta de lamaie este crocanta si delicioasa, foarte potrivita in combinatie cu acest peste hranitor. Serveste pestele cu salata verde cu ulei de masline.

Paste cu ciuperci si sos de lamaie

Fa o portie de paste de vara cu ulei de masline, ghimbir, lamaie si miere. Adauga cateva ciuperci si vei obtine un pranz sau o cina pentru intreaga familie. Incearca o reteta de paste cu ciuperci si sos de lamaie.

Burgeri cu ciuperci

Vara este momentul ideal sa pregatesti bunatati la gratar. Daca vrei sa incerci ceva nou si te-ai saturat de atata carne, fa cativa burgeri cu ciuperci. Combinatia cu rosii uscate si ceapa rosie este apetisanta, iar burgerii vor fi mancati rapid.

Frigarui de creveti picanti

Frigaruile de creveti picanti constituie un fel principal potrivit pentru zilele calduroase ale verii. Crevetii arata foarte bine si pot fi serviti cu o salata de rucola cu lamaie. Daca nu iti plac picanti, renunta la paprika.

Foto: cookinglight.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete