Feniculul cu sos dulce-acrisor este un preparat special, care are o aroma deosebita. Se pregateste rapid si usor si ii va incanta pe invitatii tai.
Ingrediente prentru fenicul cu sos dulce-acrisor:
- 3 bulbi de fenicul
- 2 linguri de ulei
- 1 lingura de stafide
- 2 linguri de vin alb
- 2 foi de dafin
- 3 boabe de piper negru
- 2 linguri de otet alb
- 1 pumn de seminte de fenicul
- 1 pumn de seminte de pin
- 1 varf de cutit de zahar
- sare
- piper
Cum se prepara feniculul cu sos dulce-acrisor:
Spala si curata bine bulbii de fenicul, apoi taie-i sferturi. Prajeste semintele intr-o tigaie si, separat, intr-o alta tigaie incinge uleiul, pune semintele de pin, foile de dafin, boabele de piper, semintele de fenicul si caleste-le aproximativ 3 minute la foc mare.
Adauga stafidele, zaharul, sare si piper (dupa gust) si 2 linguri de apa si acopera tigaia cu un capac, apoi lasa-le sa inabuse inca 10 minute.
Cum se serveste feniculul cu sos dulce-acrisor:
Feniculul cu sos dulce-acrisor se serveste cald, decorat cu stafide.