Pentru o cina gustoasa in serile friguroase de iarna iti recomandam sa incerci fantasticele frigarui de porc marinate, alaturi de o portie de piure de cartofi cu usturoi si alte ingrediente savuroase.
Ingrediente pentru frigarui de porc marinate si piure de cartofi cu usturoi
Pentru frigarui
- 400 g carne de porc (gulas sau ceafa)
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapa mare
- 10 ciuperci proaspete
Pentru marinada
- 4 linguri ulei de masline
- 100 ml vin rosu
- 1 lingurita de rozmarin
- 1 lingurita cimbru
- piper
- sare grunjoasa
- 1/2 lingurita boia afumata
- 1/2 ardei iute tocat marunt
- 2 catei de usturoi zdrobiti
Pentru piure de cartofi
- 1 kg cartofi
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura de unt
- 2 linguri de smantana
- cateva fire de chives maruntite
- sare, piper
Cum se prepara frigaruile de porc marinate si piureul de cartofi cu usturoi
Taie carnea de porc si legumele ca pentru frigarui. Adauga-le intr-un vas, iar deasupra toarna marinada obtinuta din amestecarea tuturor condimentelor. Lasa la frigider 2 ore, apoi pregateste frigaruile si coace-le pe gratarul incins. Fierbe cartofii si paseaza-i bine impreuna cu restul ingredientelor pentru piure.
Cum se servesc frigaruile de porc marinate si piureul de cartofi cu usturoi
Frigaruile de porc marinate si piureul de cartofi cu usturoi se servesc cu salata verde.
Sursa foto: beautifulfrugallife.com