Feluri principale

# frigarui scoici #cina in doi #frigarui #scoici #cina

Frigarui de scoci, un deliciu pentru o cina in doi

Vrei sa-i faci o surpriza partenerului/partenerei? Incerca sa prepari o reteta deosebita pentru o cina in doi. Arata precum un preparat sofisticat, de MasterChef, insa se prepara foarte usor si fara efort!

Ingrediente pentru frigaruile de scoici

  • 20 bucati scoici scallop (fara cochilie)
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingura hasmatuchi tocat
  • 1 lingura cepsoara tocata marunt
  • 1 lingura tarhon tocat
  • 2 linguri seminte de fenicul
  • 1-2 catei de usturoi, pisati foarte bine
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Cum se prepara frigaruile de scoici

Intr-o tigaie nonaderenta, adauga semintele de fenicul si caleste-le la foc mic pana incep sa miroasa. Piseaza-le apoi usor, intr-un mojar.

Intr-un castron adauga uleiul de masline, patrunjelul, hasmatuchi, cepsoara si tarhonul. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Spala scoicile bine si asezoneaza-le cu sare. Pune-le apoi intr-un castron incapator si toarna doua linguri din compozitie peste scoici si amesteca bine, astfel incat amestecul sa se imparta uniform pe acestea.

Insira cate patru-cinci scoici pe bete de frigarui si frige-le pe gratar.

Intre timp, in uleiul ramas adauga usturoiul si semintele de fenicul.

Scoate scoicile pe un platou si toarna sosul peste acestea. Daca doresti sa obtii un preparat picant, poti adauga cativa fulgi de ardei iute.

Cum se servesc frigaruile de scoici

Serveste frigaruile de scoici alaturi de o garnitura simpla de orez si un pahar de vin alb.

Sursa foto: hepta.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.